16/05/2019 18:59

Ολοι θα είναι πιο προσεκτικοί στο τέλος, δηλώνει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ για τα ελληνικά δημοσιονομικά σχέδια

«Όλοι θα είναι πιο προσεκτικοί στο τέλος», δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς κληθείς να σχολιάσει τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για πρόσθετες δημοσιονομικές δαπάνες και τις αντίστοιχες προτάσεις για μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος, μέσω αλλαγής χρήσης ποσών του λεγόμενου “δημοσιονομικού μαξιλαριού”. Ο Όλαφ Σόλτς υπενθύμισε ότι η Ελλάδα κατάφερε και κατέστη ένα “success story” για την ευρωζώνη και τόνισε ότι όπως και οι άλλες χώρες σε πρόγραμμα κατάφερε να επιστρέψει στις αγορές, σημειώνοντας ότι ο ίδιος εκτιμά σε αυτό το πλαίσιο ότι “όλοι θα είναι πιο προσεκτικοί στο τέλος”.

Παρομοίως και ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο δήλωσε ότι παρότι η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα, “μπορεί να προκύψει και να συζητηθεί”, ενώ παράλληλα προέτρεψε για την τήρηση των συμφωνηθέντων καταγράφοντας το θετικό σημάδι της υπεραπόδοσης επί των δημοσιονομικών στόχων με ταυτόχρονη αύξηση του ΑΕΠ.

“Σημαντικό να συνεχιστεί ο διάλογος”, δήλωσε από την πλευρά του ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, παραπέμποντας στις εκθέσεις των θεσμών για την ενισχυμένη εποπτεία. Μήνυμα προς όλους για σεβασμό των δημοσιονομικών κανόνων με αφορμή την Ιταλία έστειλε τέλος και ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ.

Πηγή του ευρωσυστήματος σημείωσε αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης ότι θα “υπάρξει σύντομη συζήτηση για την Ελλάδα”.

ΚΥΠΕ

Tags: