16/05/2019 19:25

Ο Λίβανος αποχαιρέτησε τον Πατριάρχη Σφέηρ

Χιλιάδες άτομα αποχαιρέτησαν σήμερα τον πρώην Πατριάρχη Μαρωνιτών Καρδινάλιο Μαρ Νασράλλα Μπουτρός Σφέηρ, ο οποίος απεβίωσε την Κυριακή σε ηλικία 98 ετών μετά από μακρά ασθένεια.

Η Κυβέρνηση του Λιβάνου κήρυξε τη σημερινή ημέρα ως ημέρα πένθους και όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί, τράπεζες και σχολεία παραμένουν κλειστά.

Τα ΜΜΕ στον Λίβανο αφιερώνουν μεγάλης έκτασης ρεπορτάζ στο θέμα αυτό.

Η κηδεία του έλαβε χώρα στην Εκκλησία του Πατριαρχείου Μαρωνιτών Μπκερκι βορειοανατολικά της Βηρυτού.

Γεννημένος στη συριακή πόλη Tartus, υπηρέτησε ως Πατριάρχης Μαρωνιτών από το 1996 μέχρι το 2011.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες η Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ο Πατριάρχης Σφέηρ επισκέφθηκε την Κύπρο αρκετές φορές και πιο πρόσφατα κατά τη διάρκεια της αποστολικής επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου XVI στο νησί το 2010.

Υποδέχθηκε επίσης στο Πατριαρχείο των Μαρωνιτών, όλους τους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας που επισκέφτηκαν τον Λίβανο, πολλούς αξιωματούχους και αντιπροσωπείες από το νησί.

Προστίθεται ότι υποστήριξε σθεναρά την Κύπρο και τους Μαρωνίτες της Κύπρου “τους οποίους αγαπούσε πολύ και ως εκ τούτου έχαιρε μεγάλης εκτίμησης σε αυτή την αγαπημένη χώρα της Κύπρου που υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ένα ασφαλές καταφύγιο και μια άλλη πατρίδα και για τους Λιβάνους, ειδικά κατά τη διάρκεια των δύσκολων εποχών των πολέμων που βίωσαν στον Λίβανο”.

ΚΥΠΕ

Tags: