15/05/2019 18:09

Εγκαινιάστηκε στο «Σπίτι της Κοντέας» έκθεση χαρακτικών έργων του Χαράλαμπου Κρασιά

Εγκαινιάστηκε στο «Σπίτι της Κοντέας» στη Λάρνακα η έκθεση χαρακτικών έργων του Χαράλαμπου Κρασιά, με τίτλο «Δίσεκτα χρόνια».

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι η εκδήλωση ξεκίνησε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα με απαγγελίες ποιημάτων και τραγουδιών τα οποία αναφέρονταν στην τραγωδία του 1974. Την έκθεση προλόγισε ο κορυφαίος Κύπριος χαράκτης Χαμπής λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «ο χαράκτης Κρασιάς εδημιούργησεν πολλά έργα που συγκινούν με την δύναμην τζ̆αι την αλήθκειαν τους».

Τον Οκτώβριο του 2018 ο Χαράλαμπος Κρασιάς παρουσίασε έξι χαρακτικά έργα του σε έκθεση με τίτλο «Η χαρακτική ως κοινωνικό σχόλιο» που φιλοξενήθηκε στο «Σπίτι της Κύπρου» και στην οποία συμμετείχαν χαράκτες από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η έκθεση οργανώθηκε από το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini και Σιατερλή, από το Museo Civico delle Cappuccine di Bagnacavallo της Ιταλίας, και το Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Χαράλαμπος Κρασιάς εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς χαράκτη Χαμπή, το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοντέας, τους συντελεστές του καλλιτεχνικού μέρους της εκδήλωσης και προς το κοινό που παρευρέθηκε στα εγκαίνια.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019.

ΚΥΠΕ

Cheap Website Traffic