14/05/2019 16:34

Δρ. Ελευθέριος Γιαννακός – Σε πρώτο πρόσωπο

Νέος, ωραίος και επιτυχημένος. Χρόνια αφοσιωμένος στην αισθητική ιατρική, ο Δρ. Γιαννακός μας αποκαλύπτει μικρές πτυχές της ζωής και της καθημερινότητάς του.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που νιώσατε πραγματικά χαρούμενος;

Χτες, σήμερα, κάθε ημέρα. Η ευτυχία είναι παντού στην ζωή μας, αρκεί να βρούμε τον τρόπο να την βλέπουμε. Έμαθα να είμαι ευγνώμων στα πολλά και στα λίγα.  Σαφώς και η ζωή είναι γεμάτη με προβλήματα, αλλά προσπαθώ καθημερινά να βλέπω και πέρα από αυτά. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα.

Τι σας κάνει να γελάτε με την καρδιά σας;

Ο συνεργάτης μου, Σωτήρης Αριδάκης. Έχει ένα μαγικό τρόπο να διακωμωδεί καθημερινότητα και καταστάσεις. Γενικά μου δείχνει μια άλλη οπτική διαφορετική από την δική μου. Και φυσικά τα 3 γατάκια μου… Είναι απίστευτη η αθωότητα που κρύβουν τα ζωάκια, η ηρεμία και η ευτυχία που προσφέρουν.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος σας, αυτή την περίοδο;

Γενικά δεν βάζω μεγάλους και μακροπρόθεσμους στόχους. Είναι κάτι που μου προκαλεί άγχος και στρες μέσα από τις προσδοκίες που μου δημιουργούνται.  Προσπαθώ απλά να είμαι ευτυχισμένος.  Πόσο «απλό» ακούγεται και πόσο πολύπλοκο είναι τελικά… Ειδικά μεγαλώνοντας… Όλο και πιο πολύπλοκο.

Θα προτιμούσατε να είχατε ένα κουμπί με το οποίο θα μπορούσατε να πάρετε πίσω τον χρόνο ή ένα κουμπί για να σταματήσετε τον χρόνο; 

Σίγουρα ένα που θα γύρναγα τον χρόνο πίσω. Να ξαναδώ εκείνους που ο χρόνος μου στέρησε… Να τους ξαναγκαλιάσω. Τώρα που έμαθα πως είναι να λείπουν…

Εάν θα μπορούσατε να ταξιδέψετε αυτή την στιγμή, που θα πηγαίνατε;

Στο νησί μου, στον Πλακάδο Μυτιλήνης. Στο πατρικό της γιαγιάς μου. Σπίτι 6 γενεών. Το φρούριο μου. Εκεί που γεμίζω με αντιφατικά συναισθήματα χαράς και θλίψης. Είναι εκεί που νοιώθω ασήμαντος συνειδητοποιώντας ότι οι πέτρες διαρκούν πιο πολύ από τους ανθρώπους αλλά και “βασιλιάς” μέσα από την ανάμνηση των ματιών του παππού μου και της γιαγιάς μου όταν με κοίταζαν.

Τι σας εμπνέει περισσότερο;

Τα όμορφα μυαλά… Όχι μαλλιά. (Γέλια). Εστιάζω περισσότερο στον πίνακα, παρά στην κορνίζα.

Θεωρείτε πως είστε εσωστρεφής ή εξωστρεφής χαρακτήρας;

Βαθιά εσωστρεφής και δεν αλλάζει ούτε με λοβοτομή, το έχω πάρει απόφαση πλέων.

Τι εντύπωση πιστεύετε ότι δίνετε όταν συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά;

Νομίζω θετική :). Μεγάλωσα πια… απεταξάμην των νευρώσεων από την δεκαετία  των 30 και των συστολών της δεκαετίας των 20.

Τι σας κάνει να αισθάνεστε χαρά;

Η δημιουργία. Το να παράγω έργο. Εκείνοι οι λίγοι άνθρωποι που με κάνουν να ονειρεύομαι, όπως τότε που ήμουν παιδί.

Ποια η στάση σας, σε ανθρώπους που ξέρετε ότι δεν μπορούν να σας προσφέρουν κάτι σε αντάλλαγμα; 

Η ίδια. Δεν είναι το αντάλλαγμα το κριτήριο που επηρεάζει την στάση μου. Παρόλο που πιστεύω στην ανταλλαγή μέσα στην ζωή και δεν εννοώ την υλική ανταλλαγή,  προς Θεού… Απλά πιστεύω στο δούναι και λαβείν. Το αντίθετο το  λες και εκμετάλλευση… Δεν εκτιμώ εκείνους που θέλουν μόνο να παίρνουν.

Τι σας κάνει να αισθάνεστε πιο δυνατό/ή;

Η εικόνα του πατέρα μου,  της μητέρας μου, της γιαγιάς μου. Που πάντα μου φώτιζαν ένα μονοπάτι όπου τα  «μπορώ μου» ήταν ικανότερα και μεγαλύτερα από τα «θέλω μου». Είναι η απόλυτη πηγή έμπνευσης μου σε ότι και κάνω.

Ποιο είναι το μεγαλύτερό σας όνειρο;

Να μεγαλώσω περήφανα. Γεμάτος με όμορφες αναμνήσεις και μια πορεία που θα έχει τιμήσει τις ρίζες της. Να μεταφέρω την αγάπη που πήρα απλόχερα από το σπίτι μου,  σε μια νέα δική μου οικογένειά. Να κάνω περήφανους εκείνους που θυσιάστηκαν για να με μάθουν να αγαπώ. Τόσο τούς άλλους όσο και εμένα. Ουσιαστικά όμως και  χωρίς ίχνος υπεροψίας.

 Ο Δρ. Ελευθέριος Γιαννακός ασχολείται με την αισθητική ιατρική και διευθύνει το G&A antiaging & aesthetic medicine.

Facebook: [social title=”” subtitle=”” link=”https://www.facebook.com/G.and.A.antiaging/” icon=”fa-facebook”]

Instagram: [social title=”” subtitle=”” link=”https://www.instagram.com/g.a_anti_aging_center/” icon=”fa-instagram”]

Τηλέφωνο: 22 006877

Tags: