11/05/2019 13:47

ΠτΔ στην εφημερίδα “Τα Νέα”: Έμπρακτη απάντηση στην ασέβεια

Σε συνέντευξή του στην αθηναϊκή εφημερίδα “Τα Νέα”, ο πρόεδρος Αναστασιάδης υποδεικνύει την ανάγκη όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδείξει επιτέλους έμπρακτα τη στήριξή της προς την Κυπριακή Δημοκρατία, με συγκεκριμένα μέτρα σε βάρος της Άγκυρας, εφόσον η Τουρκία εξακολουθήσει να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει ότι, στην παρέμβασή του στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στη Ρουμανία, παρέθεσε και παραδείγματα με τα οποία αποδεικνύεται ότι στο παρελθόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση έλαβε και εφάρμοσε αποφάσεις και συγκεκριμένες κυρώσεις, ακόμα και όταν επρόκειτο για παραβιάσεις τους διεθνούς δικαίου που έπλητταν τρίτο κράτος.
Επισημαίνει ότι, όπως συμπεριφέρεται προασπιζόμενη τρίτες χώρες, η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να πράξει το ίδιο και όταν πρόκειται για κράτος-μέλος της.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επαναλαμβάνει ότι, επειδή η προχθεσινή σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν άτυπη, τυχόν αποφάσεις θα ληφθούν σε επόμενες συνεδρίες, εάν και εφόσον συνεχισθούν οι τουρκικές παραβιάσεις.

Εξάλλου, σε συνέντευξη στην ίδια εφημερίδα, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού εκφράζει ανησυχία ότι η προσπάθεια της Τουρκία να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στην κυπριακή ΑΟΖ, μπορεί να οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Πηγή: ΡΙΚ

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic