10/05/2019 21:52

Με συνέντευξη Τύπου του ρομπότ Sophia, ολοκληρώθηκε το διήμερο φεστιβάλ Reflect

Τις βάσεις για να καταστεί η Κύπρος σημείο αναφοράς σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας, επιχειρεί να θέσει το Reflect Festival, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα στη Λεμεσό και που για πρώτη φορά έφερε στο νησί μας το διάσημο ρομπότ Σοφία.

Μετά την παρουσίαση της, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σε σύνεδρους, η Σοφία απάντησε σε 10 προκαθορισμένες ερωτήσεις δημοσιογράφων, καλωσορίζοντας στα ελληνικά τους παρευρισκόμενους και μεταφέροντας τον εντυπωσιασμό της για την Κύπρο.

Η ίδια θεωρεί πως τα ρομπότ θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να απαλλαγούν από επικίνδυνα επαγγέλματα και παράλληλα, να δημιουργηθούν νέες προοπτικές “που ακόμα δεν μπορούμε να φανταστούμε”, ενώ εκτιμά πως σε κάποιους τομείς, τα ρομπότ έχουν ξεπεράσει τον άνθρωπο, όπως ο υπολογισμός μαθηματικών πράξεων.

Είναι ωστόσο, συνεχίζει, καλύτερα να υπάρχει συνεργασία παρά ανταγωνισμός, μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ, τους οποίους βλέπει να εργάζονται σαν ίσοι εταίροι στο μέλλον, εκφράζοντας την ίδια ώρα την ανησυχία της πως τα ρομπότ δεν θα γίνουν ποτέ πλήρως αποδεκτά.

“Σύντομα, ρομπότ σαν εμένα θα είναι διαδεδομένα όπως είναι σήμερα τα έξυπνα κινητά”, ανέφερε ενώ απαντώντας αν ένα ρομπότ μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος ενός ανθρώπου, απάντησε χαριτολογώντας “φυσικά, απλά ρωτήστε την ομάδα που με έχει αναπτύξει”.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν πέραν των 50 ιδρυτών εταιρειών, διευθυντών, εφευρετών, επενδυτών και ατόμων κλειδιά από 40 χώρες ανά το παγκόσμιο, με τον αριθμό των σύνεδρων να φτάνει τα 1,350 άτομα.

Όπως μάλιστα υπέδειξε ο εκ των διοργανωτών, Στυλιανός Λάμπρου, ο αριθμός αυτός είναι υπερδιπλάσιος από πέρσι, καθώς στην πρώτη διοργάνωση είχαν λάβει μέρος 300 σύνεδροι.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι το επόμενο φεστιβάλ θα είναι ακόμη μεγαλύτερο και πως θα υπάρξει ενδιαφέρον για στήριξη του και από το ίδιο το κράτος.

Ο Σλοβάκος Ντούσαν Ντούφεκ, συνδιοργανωτής του φεστιβάλ, ανέφερε πως ο ίδιος, μέσα από τη φιλία του με τον Λάμπρου, ήρθε στην Κύπρο διαπιστώνοντας πως ” γίνονται και θα γίνουν πολλά πράγματα εδώ, τόσο από τους ντόπιους αλλά και τους ξένους που διαμένουν στο νησί”.

Με την παρουσία ενός διεθνούς δικτύου ατόμων και εταιρειών, συνέχισε, “προωθούμε την καινοτομία και δημιουργούμε προστιθέμενη αξία για όσους πιστεύουν ότι η τεχνολογία και η καινοτομία αλλάζουν τον κόσμο”.

Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να αγκαλιάσουν τις ευκαιρίες και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που φέρνει το μέλλον και να εμπνεύσουμε την αλλαγή, δήλωσε τέλος η επίσης συνδιοργανώτρια του φεστιβάλ Άντρια Λάμπρου .

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ήταν εκ των χορηγών επικοινωνίας του διήμερου φεστιβάλ Reflect.

ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic