09/05/2019

Εντός Μαΐου προκηρύσσεται νέο Σχέδιο για πρόσληψη ατόμων με χρόνιες παθήσεις

Νέο Σχέδιο που αφορά την πρόσληψη ατόμων με χρόνιες παθήσεις θα προκηρυχθεί στις 20 Μαΐου 2019, ανακοίνωσε η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, μιλώντας στη 19η ετήσια Ημερίδα του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου, με θέμα: «Μην Αργείς, Συνδέσου τώρα: Ώρα για Εργασία».

Η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε πως όσον αφορά στην εργασία, το Υπουργείο εφαρμόζει διάφορα Σχέδια απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης που απευθύνονται αποκλειστικά σε άτομα με αναπηρίες.

Ειδικότερα σημείωσε ότι το Τμήμα Εργασίας, πέρνα των ειδικά εκπαιδευμένων Συμβούλων Απασχόλησης για την εξυπηρέτηση των ανέργων των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, εφάρμοσε το Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για πρόσληψη ατόμων με χρόνιες παθήσεις. Στην πρώτη πρόκληση, από 24.10.2016 μέχρι 31.3.2017, έχουν τοποθετηθεί 57 άτομα και στη δεύτερη πρόσκληση, από 6.7.2017 μέχρι 13.2.2018, έχουν τοποθετηθεί 48 άτομα, ενώ, όπως ανέφερε, το νέο Σχέδιο που αφορά την πρόσληψη ατόμων με χρόνιες παθήσεις εγκρίθηκε και θα προκηρυχθεί στις 20 Μαΐου.

Η Υπουργός είπε ακόμα ότι το πρόγραμμα της «Ψυχοκοινωνικής στήριξης», που λειτουργεί ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος, έλαβε το 2018 κρατική ενίσχυση ύψους €8.000.

«Οι ρευματικές παθήσεις είναι χρόνιες παθήσεις με πολλές επιπτώσεις στην καθημερινότητα του ανθρώπου και αφορούν όλες τις ηλικίες. Αποτελούν την μεγαλύτερη αιτία αναπηρίας παγκοσμίως και αρκετές χιλιάδες Κύπριοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις παθήσεις αυτές», σημείωσε η Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Επεσήμανε ότι η Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, την οποία η Κύπρος κύρωσε το 2011, έχει δημιουργήσει ένα δυνατό νομικό πλαίσιο για την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες.

«Τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα άτομα με χρόνιες παθήσεις είναι πολυδιάστατα και αφορούν όχι μόνο σε ατομικό και οικογενειακό πλαίσιο, αλλά και σε κοινωνικοοικονομικό, αφού απαιτούνται ποιοτικές υπηρεσίες υγείας αλλά και ψυχοκοινωνικής στήριξης, ώστε να παραμένουν ανοιχτές οι προοπτικές συνέχισης της εργασίας», σημείωσε η Υπουργός.

ΚΥΠΕ

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic