01/05/2019 19:51

Αστυνομία: Ουδέν νεώτερο από τις έρευνες σε Ξυλιάτο και Μιτσερό

Δεν υπάρχει οτιδήποτε νεώτερο από το μέτωπο των ερευνών στη λίμνη “Μεμί” στο Ξυλιάτο και στην κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, σε σχέση με τις υποθέσεις δολοφονιών που φέρεται να ομολόγησε ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς.

Σε δηλώσεις του στην ΑΔΕ Λεμεσού, ο κ. Αγγελίδης είπε πως οι έρευνες “από την πληροφόρηση που έχω πάρει, θα συνεχιστούν και αύριο, και βεβαίως η κατάσταση παρακολουθείται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το βαθμό επικινδυνότητας που υπάρχει, τις διάφορες δυσκολίες και σίγουρα τα θέματα ασφάλειας”.

Σημείωσε πως εάν υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη από τις έρευνες, που συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, όπως ανέφερε, θα γίνει σχετική ενημέρωση. Είπε πως τίθενται ερωτήματα και από ΜΜΕ , αλλά και από την κοινή γνώμη, αλλά απαντώνται αυτά που μπορούν να απαντηθούν, ώστε να μην προκληθεί ζημιά στην ίδια την υπόθεση αλλά και να μην υπάρχει παραπληροφόρηση.

“Γίνεται αρκετή προσπάθεια από πλευράς επιχειρησιακού τομέα στις έρευνες γενικότερα για τις υποθέσεις, και βεβαίως η ενημέρωση γι αυτά που μπορούν να λεχθούν, να ανακοινωθούν, έχοντας υπόψη πάντα το νομικό πλαίσιο και το τί θα μπορεί να λεχθεί και να ανακοινωθεί”, συμπλήρωσε.

Μετά τη χθεσινή ενημέρωση των Βρετανών εμπειρογνωμόνων από τον Αρχηγό Αστυνομίας και την ανακριτική ομάδα, είπε ο κ.Αγγελίδης, σήμερα γίνεται συζήτηση επί διαφόρων πτυχών της υπόθεσης. Ερωτηθείς κατά πόσο οι ξένοι εμπειρογνώμονες θα δουν τον 35χρονο ύποπτο, επανέλαβε ότι “ο ρόλος και η παρουσία αυτών των εμπειρογνωμόνων είναι συμβουλευτικός”.

“Υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο στο οποίο γίνονται οι ανακρίσεις, οπότε δεν χρειάζεται να εισέλθουμε σε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες”, ανέφερε, και σημείωσε ότι γίντεται “ενημέρωση επί του ιστορικού, των γεγονότων, των μαρτυριών , των τεκμηρίων, έχοντας υπόψη τη δική τους εμπειρογνωμοσύνη”.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, “υπάρχουν κάποια πρώτα συμπεράσματα τα οποία συζητούνται με την ανακριτική ομάδα” και πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και αύριο “οπότε αναλόγως του τί θα υπάρξει θα δούμε εάν θα υπάρξει και κάτι ανακοινώσιμο ως προς αυτές τις συναντήσεις”.

Σε σχέση με τις νεκροτομές που γίνονται σήμερα στην παρουσία των ξένων εμπειρογνωμόνων επί των σορών δολοφονημένων γυναικών που εντοπίστηκαν, ο Ανδρέας Αγγελίδης είπε πως αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια της μέρας.

” Εάν υπάρξουν αποτελέσματα αυτά θα πρέπει να αξιολογηθούν στα πλαίσια των άλλων εξετάσεων που γίνονται , για τις υπό διερεύνηση υποθέσεις”, είπε, και πρόσθεσε ότι αναλόγως θα γίνει σχετική ενημέρωση.

Σε ερώτηση αν έχει ξεκαθαρίσει κατά πόσο τα θύματα είναι επτά, όπως ο ίδιος ο 35χρονος αναφέρει στις καταθέσεις του, ο κ. Αγγελίδης υπογράμμισε πως η ανακριτική ομάδα προχωρεί στη βάση των δεδομένων, όπως καταγράφονται, και παρέπεμψε στην τελευταία δήλωση του υπεύθυνου των ανακρίσεων, στο δικαστήριο.

Υπογράμμισε τη σημασία της εμπλοκής, “από την πρώτη στιγμή”, του Γραφείου Διερεύνησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο συνεχίζει να αξιολογεί ηλεκτρονικά δεδομένα και άλλα στοιχεία της δράσης του υπόπτου στο διαδίκτυο.

“Δεν έχει κάτι άλλο το οποίο θα πρέπει να δηλωθεί, το καθετί θα πρέπει να τεκμηριώνεται γι’ αυτό τα δεδομένα είναι αυτά τα οποία έχουν κατατεθεί, έχουν αναφερθεί ή και ανακοινωθεί”, είπε, και σημείωσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic