24/04/2019 11:54

Ξανάρχισαν οι έρευνες στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού

Επανάρχισαν σήμερα το πρωί οι έρευνες στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού με τη χρήση ρομποτικής κάμερας.

Οι έρευνες στο Μεταλλείο είχαν σταματήσει για λόγους ασφάλειας.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας δήλωσε χθες ότι επιλύθηκε το θέμα ασφάλειας και ότι οι έρευνες σήμερα θα γίνουν με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας «για να ελέγξουμε το κέντρο του φρεατίου».  Όπως είχε δηλώσει ο κ. Τράγκολας, το πρόβλημα ασφάλειας που υπήρχε επιλύθηκε μετά τις 10 το πρωί χθες, με τη χρήση συρματόσχοινων, τα οποία υποστηρίζουν τα δύο αναβατόρια.
Από το φρεάτιο μέχρι στιγμής ανασύρθηκαν δύο σοροί γυναικών, ενώ εκφράζονται από τις αρχές φόβοι για ύπαρξη και άλλων πτωμάτων εντός του φρεατίου.

Η πρώτη σορός, που είχε ανασυρθεί την Κυριακή 14 Απριλίου ανήκει στην Marry Rose Tiburcio, 38 ετών, τέως από τις Φιλιππίνες ανακοίνωσε ψες η Αστυνομία μετά την επίσημη ταυτοποίηση.

Η δεύτερη σορός δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί. Η νεκροτομή επί της σορού της δεύτερης γυναίκας που ανασύρθηκε από το φρεάτιο του παλιού μεταλλείου στο Μιτσερό, ολοκληρώθηκε χθες, γύρω στις 3 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ,  λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές και άλλες εξετάσεις με σκοπό την ταυτοποίηση της σορού.

Από τα προκαταρκτικά ευρήματα της νεκροτομής προκύπτει ότι η γυναίκα είναι ασιατικής καταγωγής, ενώ για την ταυτοποίηση της σορού θα πρέπει να αναμένονται τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις DNA.

Διαβάστε επίσης:

Το «κρυφό» μήνυμα του serial killer με τον αναγραμματισμό του «Orestis»

Μαρτυρία συνεργάτη του 35χρονου: Μιλούσε υποτιμητικά για τις γυναίκες

Ο εγκληματολόγος Ανδρέας Καπαρδής μας εξηγά το φαινόμενο του “κατά συρροή δολοφόνου”

Αυτή είναι μια από τις Φιλιππινέζες που ήθελε ο “Ορέστης” να συναντήσει –  Τι της είπε από το chat;

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της δεύτερης σορού που ανασύρθηκε από το φρεάτιο στο Μιτσερό

Tags: