24/04/2019 19:46

Νέα θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη εφάρμοσε το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Δευτέρα, από το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, μια νέα και πολλά υποσχόμενη θεραπεία σε ασθενή με μεταστατικό ευνουχοάντοχο καρκίνο του προστάτη.

Όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση του το ΓΟΚ, η συγκεκριμένη στοχευμένη θεραπεία με ραδιενεργό λουτέσιο, γίνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, από τον Διευθυντή του Τμήματος της Πυρηνικής Ιατρικής Δρ.Αλέξη Βραχίμη και ήδη η θεραπεία έγινε πολύ καλά ανεκτή και ο ασθενής έλαβε σήμερα εξιτήριο.

“Η θεραπεία αυτή με ραδιενεργά πεπτίδιο, αποτελεί μια καινούργια και πολύ υποσχόμενη θεραπευτική αντιμετώπιση το αργότερο επί αποτυχίας των συμβατικών φαρμακευτικών σκευασμάτων”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνει δε πως η θεραπεία ακολουθεί μια αυστηρή διαδικασία επιλογής των ασθενών κατά την οποία, έκτος των άλλων, μέσω μιας ειδικής εξέτασης PET/CT διαφαίνεται εάν υπάρχει ικανοποιητική έκφραση συγκεκριμένων αντιγόνων.

Εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις, προστίθεται, τα ίδια αντιγόνα σημαίνονται με ραδιενεργό λουτέσιο, το οποίο προσλαμβάνεται από τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη, όπου κι αν αυτά βρίσκονται και ακτινοβολεί τα κύτταρα αυτά εκ των έσω, με ταυτόχρονη προστασία των πέριξ ιστών.

Η συγκεκριμένη θεραπεία, επισημαίνεται, εφαρμόζεται μονάχα σε πολύ εξειδικευμένα κέντρα της Ευρώπης, Βόρειας Αμερικής, Αυστραλίας και Νότιας Αφρικής, με πάρα πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic