23/04/2019 13:03

Στη λίμνη του Ξυλιάτου οι έρευνες σήμερα και αύριο ξανά στο Μιτσερό

Στη λίμνη του Ξυλιάτου παρά το Μεταλλείο Μεμί, επικεντρώνονται σήμερα οι έρευνες της Αστυνομίας σε μια προσπάθεια εντοπισμού της σορού της 6χρονης κόρης της Μαίρης Ρόουζ από τις Φιλιππίνες, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο φρεάτιο του Μεταλλείου του Μιτσερού.

Στις έρευνες, οι οποίες άρχισαν γύρω στις 12 το μεσημέρι, συμμετέχουν άνδρες της ΕΜΑΚ με τη χρήση ναυαγοσωστικής λέμβου και ρομποτικής κάμερας. Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας είπε ότι οι έρευνες στη λίμνη θα συνεχιστούν μέχρι αργά σήμερα το απόγευμα.

«Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα με το ρομπότ μέχρι το απόγευμα, η προσπάθεια θα συνεχιστεί και αύριο με κάποιο άλλο τρόπο, με ένα άλλο σύστημα το οποίο επεξεργαζόμαστε και αυτή τη στιγμή δεν θα το ανακοινώσω. Οπότε αύριο, με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, δεν θα συνεχίσουμε στη λίμνη αλλά θα συνεχίσουμε στο Μιτσερό», δήλωσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις αυριανές έρευνες θα χρησιμοποιηθεί σκάφανδρο.

Κληθείς να διευκρινίσει τη χθεσινή του δήλωση περί «κρίσιμων σημείων» που έχουν εντοπιστεί στη λίμνη, είπε ότι «τα κρίσιμα σημεία είναι ότι μέσα παρατηρείται βλάστηση η οποία πρέπει να διερευνηθεί και ίσως κρύβει και πρέπει να διερευνηθεί σπιθαμή προς σπιθαμή».

Ο κ. Τράγκολας είπε ότι η μορφολογία του εδάφους έξω από το νερό επεκτείνεται και μέσα στο νερό «κι’ αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που χρησιμοποιούμε μηχανικά μέσα τα οποία δίδουν μια αρκετά καλή εικόνα και αν υπάρχει οτιδήποτε θα το δείξει.

Επανέλαβε ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και με άλλους τρόπους ούτως ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε μέσα στη λίμνη.

Ερωτηθείς για την καθυστέρηση στην έναρξη των σημερινών ερευνών, ο κ. Τράγκολας είπε ότι «εσείς το λέτε καθυστέρηση, εμείς δεν το λέμε καθυστέρηση γιατί έγινε μια αξιολόγηση και εκτίμηση της περιοχής για την προσπάθεια που θα γίνει για τις επόμενες μέρες.

Σε άλλη ερώτηση, είπε ότι ελέγχεται συγκεκριμένη περιοχή η οποία τους έχει υποδειχθεί.

Φρεάτιο

Ο κ. Τράγκολας ξεκαθάρισε και σήμερα ότι κανένας δεν θα κατεβεί μέσα στο φρεάτιο στο Μιτσερό, το οποίο είναι γεμάτο με νερό προσθέτοντας ότι οι αυριανές έρευνες θα γίνουν με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας «για να ελέγξουμε το κέντρο του φρεατίου».

Είπε επίσης ότι θα χρησιμοποιηθεί μικρότερη κάμερα η οποία έχει τη δυνατότητα να διεισδύσει μέσα από κάποια εμπόδια που παρεμβάλλονται ούτως ώστε να φτάσουμε μέχρι τον πυθμένα».

Ερωτηθείς σχετικά με το τι υπάρχει εντός του φρεατίου, ο κ. Τράγκολας είπε ότι «ερευνούμε το τι υπάρχει μέσα στο φρεάτιο. Τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο που το αναζητούμε, ελέγχουμε το περιεχόμενο του φρεατίου».

Tags: