22/04/2019 07:01

Το προφίλ του 35χρονου “Ορέστη” – Ποια τα σκοτεινά σημεία;

Μια ανασκόπηση στο προφίλ του φερόμενου ως κατά συρροήν δολοφόνου με το ψευδώνυμο “Ορέστης” το οποίο ο ίδιος χρησιμοποιούσε στην πλατφόρμα γνωριμιών “Badoo”, μέσα από την οποία φαίνεται ότι “ψάρευε” και τα υποψήφια θύματά του. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Άλφα πρόκειται για κάτοικο χωριού της επαρχίας Λευκωσίας. Υπηρετεί, σύμφωνα με πληροφορίες στο σώμα τεθωρακισμένων της Εθνικής Φρουράς και φέρει τον βαθμό του ιλάρχου.

Ο 35χρονος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εμφανίζεται έντονα δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εμφανιζόταν με το ψευδώνυμο “Ορέστης” είναι πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε στη σχολή “Ευελπίδων”.

Σοκαρισμένα τα άτομα που τον γνώριζαν

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόσωπα που γνωρίζουν τον “Ορέστη” έμειναν έκπληκτα στο άκουσμα της είδησης ότι συνελήφθη. Όσοι εργάστηκαν μαζί του κάνουν λόγο για άτομο το οποίο δεν παρουσίασε ποτέ επιθετική συμπεριφορά. Ήταν χαμηλών τόνων και πολύ φιλικός.

Στρατιώτης ανέφερε μάλιστα ότι στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε, έπεσαν όλοι από τα σύννεφα.

“Ήταν λιγομίλητος δυσπροσάρμοστος. Ήταν πάντα ευγενικός και δεν έδινε δικαιώματα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτός ο άνθρωπος έκανε τέτοια πράγματα”, συμπληρώνει ο στρατιώτης.

Ο ίδιος ως Ορέστης παρουσιαζόταν με το επάγγελμα του φωτογράφου και όχι του στρατιωτικού, σύμφωνα με τα ευρήματα. Η ενασχόληση του με τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο ήταν εμφανής, καθώς οι αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν να κάνουν με το υλικό αυτό.

Μάλιστα, σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις στις 15 και 16 Απριλίου του 2019 ανάρτησε φωτογραφίες γυναίκας Αφρικανικής καταγωγής, η οποία φαίνεται να πόζαρε  στον φακό του 35χρονου, σε εξωτερικό χώρο. Η φωτογραφία βρίσκεται σε ομάδα στο Facebook με τίτλο όνομα “κριτική φωτογραφιών”.

Όπως επίσης προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο ύποπτος φαίνεται ότι διατηρούσε συνεργασία με σειρά ηλεκτρονικών περιοδικών φωτογραφίας και μάλιστα είχε βραβευτεί για ορισμένες λήψεις του.

Η δημοσκόπηση

Στις 1 Μαρτίου 2019 ο 35χρονος φαίνεται να είχε διενεργήσει δημοσκόπηση ανάμεσα στα μέλη της ομάδας “κριτική φωτογραφιών” ρωτώντας τους τι θα ήθελαν να παρουσιάσει σε διάλεξη την οποία προγραμμάτιζε τους προσεχείς μήνες με θέμα τη φωτογραφία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές από τις φωτογραφίες του ήταν τοπία και πλείστες από τις λήψεις του φαίνεται να ήταν από την ευρύτερη περιοχή Μιτσερού αλλά και του μεταλλείου της Κοκκινόγιας, εκεί που εντοπίστηκαν δηλαδή οι δύο σοροί των γυναικών για τις οποίες είναι κατηγορούμενος ως ο δολοφόνους τους.

[ot-video]

[/ot-video]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή είναι μια από τις Φιλιππινέζες που ήθελε ο “Ορέστης” να συναντήσει – Τι της είπε από το chat;

Εξαφανισμένη και η κολλητή φίλη των δύο δολοφονημένων γυναικών από τις Φιλιππίνες

Σοκαριστική πληροφορία: “Υπάρχουν άλλες δύο σοροί στο φρεάτιο”

Tags: