22/04/2019 15:46

Ποιος είναι ο μεγαλομέτοχος της Asos που έχασε τα τρία παιδιά του στη Σρι Λάνκα

Ο μεγιστάνας πίσω από την online εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων Asos έχασε τρία από τα τέσσερα παιδιά του στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Σρι Λάνκα, όπως δήλωσε εκπρόσωπός του.

Ο Anders Holch Povlsen, 46 ετών, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Δανίας και πιστεύεται ότι είναι ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στη Σκωτία, αφού αγόρασε μια σειρά από ιστορικά κομμάτια γης. Το Forbes αποτιμά την περιουσία του στα 7,9 δισ. δολάρια.

Ο Jesper Stubkier, διευθυντής επικοινωνιών της εταιρείας χονδρικής πώλησης μόδας του Holch Povlsen, Bestseller, δήλωσε ότι το ζευγάρι είχε χάσει τρία παιδιά στις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα την Κυριακή του Πάσχα.

Ο ίδιος δήλωσε στο Press Association τη Δευτέρα: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουν σκοτωθεί τρία παιδιά».

«Δεν έχουμε περαιτέρω σχόλια και ζητάμε την τήρηση της ιδιωτικής ζωής της οικογένειας αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος Holch Povlsen

Ο Holch Povlsen είναι ο διευθύνων σύμβουλος και αποκλειστικός ιδιοκτήτης της Bestseller με κύκλο εργασιών περίπου 3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Επιπλέον, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στο βρετανικό ηλεκτρονικό κατάστημα ρούχων Asos.com και ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στη γερμανική εταιρεία Zalando.

Ο Δανός δισεκατομμυριούχος έχει επίσης γίνει ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας της Σκωτίας και διαθέτει 12 κτήματα, συμπεριλαμβανομένου του Glenfeshie στο Cairngorms, συνολικής έκτασης άνω των 220.000 στρεμμάτων, μέσω της εταιρείας Wildland Ltd.

Ο κ. Holch Povlsen, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ενεργός περιβαλλοντικός ακτιβιστής και η Wildland περιγράφεται ως ένα έργο διατήρησης “τοπικής κλίμακας”.

«Είναι ένα έργο τις συνέπειες του οποίου γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να τις συνειδητοποιήσουμε στη γενιά μας, όμως θα αποφέρει καρπούς όχι μόνο για τα δικά μας παιδιά αλλά και για τις γενιές των επισκεπτών που, όπως και εμείς, έχουν μια βαθιά στοργή για την ιστορική περιοχή των Highlands», αναφέρουν ο Holch Povlsen και η σύζυγός του στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Σε συνέντευξή του στους Times αυτόν τον μήνα, ο ίδιος και η σύζυγός του Anne, 40 ετών, δήλωσαν ότι το όραμά τους για την περιοχή θα ανατεθεί στα τέσσερα παιδιά τους.

Οι γονείς του Holch Povlsen άνοιξαν το πρώτο κατάστημα της οικογένειας στη μικρή δανέζικη πόλη του Ringkobing το 1975.

Ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση σε ηλικία 28 ετών και η Bestseller πωλεί τώρα ρούχα από 11 εμπορικά σήματα, συμπεριλαμβανομένων των Jack & Jones, Only και της Vero Moda.

Θύμα εκβιασμού

Στα τέλη του 1998, ο Holch Povlsens είχε πέσει θύμα ενός εκβιαστή ονόματι Kurt Hansen για 10 χρόνια, ο οποίος απείλησε να σκοτώσει μέλη της οικογένειας εάν δεν του έδινε 1 εκατομμύριο λίρες.

Στη συνέχεια, το 2003, ένας στενός οικογενειακός φίλος απήχθη στην Ινδία, όπου η επιχείρησή του έχει εργοστάσια, από μια συμμορία που τον μπέρδεψε για έναν άλλο Holch Povlsens.

Διατηρεί χαμηλό προφίλ, αλλά είναι γνωστό ότι επισκέπτεται τοπικές παμπ στη Σκωτία.

Η οικογένεια Holch Povlsen ζει σε ένα πρώην βασιλικό παλάτι κοντά στο Aarhus, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας.

 

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic