15/04/2019 11:12

Μέτρα από Δήμο Λάρνακας για σκύλους ύστερα από επιστολή μαθητών Δημοτικού Σχολείου

Μέτρα έλαβε ο Δήμος Λάρνακας για το πρόβλημα των απορριμμάτων σκύλων, ύστερα από επιστολή που έλαβε από μαθητές Δημοτικού Σχολείου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «στα πλαίσια του μαθήματος «Γλώσσα και Πολιτισμός» και μέσα από τη μελέτη της ενότητας «Εμένα με νοιάζει…» για την προστασία του περιβάλλοντος, τα παιδιά της Δ’2 τάξης του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς  Κ.Β’. – Μιχαλάκη Παρίδη, έστειλαν επιστολή στο Δήμο Λάρνακας για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά γύρω από το Σχολείο τους και γενικά στην ευρύτερη περιοχή, δηλαδή τα απορρίμματα των σκύλων».

Προστίθεται ότι «ο Δήμος Λάρνακας, ανταποκρίθηκε άμεσα και έλαβε συγκεκριμένα μέτρα μεταξύ των οποίων τοποθετήθηκαν τρεις κάλαθοι για τα απορρίμματα των σκύλων περιμετρικά του Σχολείου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική διάλεξη στους μαθητές για τις πρόνοιες του περί Σκύλων Νόμου, τις ευθύνες και τα δικαιώματα των κατόχων σκύλων, τις ευθύνες Δήμου ενώ έγινε και διανομή ενημερωτικού υλικού».

Ακόμα «Λειτουργοί του Δήμου Λάρνακας και μαθητές του Σχολείου μαζί με τους δασκάλους τους βγήκαν στο δρόμο και διένειμαν ενημερωτικό φυλλάδιο στους παρευρισκόμενους γονείς».

Στην ανακοίνωση ο Δήμος Λάρνακας «υπενθυμίζει ότι ο σεβασμός και η ευημερία των ζώων αναδεικνύει τον πολιτισμό μας, ενώ χωρίς τη συνεργασία όλων, υποβαθμίζεται τόσο η ποιότητα της ζωής των ζώων όσο και των πολιτών».

Tags: