13/04/2019 17:01

Σε βουλευτικές εκλογές άμεσα καλεί τα πολιτικά κόμματα ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Σε βουλευτικές εκλογές εδώ και τώρα καλεί τα πολιτικά κόμματα ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Πρόκληση όπως την χαρακτήρισε προς όλα τα πολιτικά κόμματα να πάμε σε παράλληλες βουλευτικές εκλογές με τις ευρωεκλογές απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου σε δηλώσεις του στην Πόλη Χρυσοχούς. Ο κ. Νεοφύτου προέβη σε δηλώσεις στο πλαίσιο της παρουσίασης των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματός του σε περιφερειακή συγκέντρωση στην Πόλη Χρυσοχούς.

Κατηγορούν το ΔΗΣΥ για τη διάλυση του Συνεργατισμού είπε, επιρρίπτουν ευθύνες για το θέμα τις 56ης έδρας αλλά δεν δέχονται την πρόκλησή μας να πάμε σε βουλευτικές εκλογές. Ιδού η Ρόδος είπε ο . Νεοφύτου ιδού και το πήδημα διερωτώμενος αν υπάρχει σήμερα πολιτικό κόμμα ή πολιτευτής στην Κύπρο που φοβάται την λαϊκή ετυμηγορία.

“Τους τελευταίους δύο μήνες γίνεται μια οξεία αντιπαράθεση για τα αίτια, τα αιτιατά και τις ευθύνες για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Την ίδια ώρα έχουμε μια τρίτη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την έδρα της Λεμεσού. Το είπα πολλές φορές, θα το επαναλάβω. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και είναι άξιον απορίας πως στην Κύπρο το κυβερνών κόμμα προκαλεί να πάμε σε βουλευτικές εκλογές και το αρνείται η αντιπολίτευση. Ας πάμε στον κυρίαρχο λαό να κρίνει ποιος ευθύνεται για την κατάρρευση του Συνεργατισμού αλλά να δώσουμε και διέξοδο”, είπε, και πρόσθεσε:

“Αφού όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι η ευθύνη είναι στον Δημοκρατικό Συναγερμό τι έχουν να φοβηθούν; Ας πάνε στις εκλογές να τους δικαιώσουν οι πολίτες. Ένα θα σας πω, έχουμε 18 ψήφους δεδομένους για να αυτοδιαλυθεί η Βουλή και παράλληλα με τις Ευρωεκλογές να έχουμε και βουλευτικές εκλογές. Αναφέρομαι στις 18 ψήφους του ΔΗΣΥ και χρειαζόμαστε μόλις 10 ψήφους. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Θέλουν καλύτερη εποχή να κάνουν εκλογές;”

Ερωτηθείς αν αυτό είναι εφικτό ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως βεβαίως και είναι αφού το άρθρο 67 του Συντάγματος είναι ξεκάθαρο και λέει πως με τη σύμφωνο γνώμη 28 από τους 55 βουλευτές που σήμερα έχουμε, αφού είμαστε και λειψό κοινοβούλιο, διαλύεται η Βουλή και μπορούμε να κάνουμε εκλογές σε 20, 30, 40 ημέρες.

Εγώ προτείνω, κατέληξε, να αυτοδιαλυθεί η Βουλή και στις 26 του Μάη, χωρίς να βάζουμε σε περισσότερα έξοδα τους πολίτες να γίνουν παράλληλα με τις Ευρωεκλογές και οι Βουλευτικές εκλογές και να στείλουμε και ένα μήνυμα στους πολίτες, ότι εμείς οι βουλευτές δεν είμαστε γαντζωμένοι στις θέσεις μας. Είναι δυνατόν να φοβάται πολιτικό κόμμα και πολιτευτής τη λαϊκή ετυμηγορία και να κάνουμε τους μάγκες μέσα από τα μικρόφωνα για να επιρρίπτουμε ευθύνες ο ένας του άλλου; Όλοι φταίνε εκτός από τον εαυτό μας. Ας βάλουμε τους εαυτούς μας όλοι προς κρίση στον κυρίαρχο λαό, τι φοβούνται;

Ερωτηθείς τέλος αν απευθύνει κάλεσμα προς τα πολιτικά κόμματα επανέλαβε ότι δεν είναι κάλεσμα αλλά πρόκληση εδώ και τώρα για να γίνουν και βουλευτικές εκλογές.

ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic