12/04/2019 16:27

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του εμπορικού κέντρου ‘The Mall of Cyprus’

Με μια λιτή και συμβολική τελετή, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του εμπορικού κέντρου “The Mall of Cyprus”, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι η υψηλή ποιότητα υποδομών και υπηρεσιών που προσφέρει το The Mall of Cyprus, συγκεντρώνοντας πληθώρα δυνατοτήτων αγοράς, εστίασης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας, έχει καθιερώσει έναν διαφορετικό για τα μέχρι τώρα κυπριακά δεδομένα συνδυασμό, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει τον απόλυτο προορισμό για τους επισκέπτες και τους καταναλωτές.

«Η επέκταση του The Mall of Cyprus ως μία από τις μεγαλύτερες τη δεδομένη στιγμή, πραγματοποιούμενες επενδύσεις στην πρωτεύουσα, και ειδικότερα στον Δήμο Στροβόλου, αναμφίβολα θα επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία του τόπου. Ήδη από το κατασκευαστικό στάδιο της επέκτασής του, αφενός, απέφερε και αποφέρει φορολογικά έσοδα στην επαρχία Λευκωσίας και στο κράτος και αφετέρου, δημιούργησε άμεσα ή έμμεσα εκατοντάδες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

Οφέλη, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα οποία αυξήθηκαν με τη λειτουργία του, τόσο με τις πρόσθετες θέσεις απασχόλησης που προέκυψαν όσο και με τη αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό αισιόδοξες προοπτικές για υφιστάμενες και νέες γειτνιάζουσες επιχειρήσεις.

«Δεδομένων των θετικών αποτελεσμάτων που επέφερε για την οικονομία του τόπου, εκείνο το οποίο θα ήθελα να υπομνήσω είναι το γεγονός ότι το εν λόγω έργο προκύπτει ως αποτέλεσμα της επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρείας Αtterbury Cyprus. Λαμβάνοντας υπόψη την πολύχρονη εμπειρία των επενδυτών στην ανάπτυξη και τη διαχείριση εμπορικών κέντρων σε διάφορες χώρες, είναι πραγματικά με ιδιαίτερη ικανοποίηση που αναφέρω, ως και οι ίδιοι έχουν δηλώσει, ότι η απόφαση της επιλογής της πατρίδας μας για την επέκταση των εργασιών τους εδράστηκε στις προοπτικές που δημιουργήσαμε ως Κυβέρνηση για την ανάπτυξη του τόπου», συμπλήρωσε.

Προοπτικές, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «που στηρίχθηκαν στην ευρύτερη στοχευμένη πολιτική που υιοθετήσαμε, θέτοντας ως πρώτιστο μέλημα την ανακοπή της ύφεσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας, με απώτερο σκοπό να διανοίξουμε νέες προοπτικές σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης για την πατρίδα μας».

«Συγκεκριμένα, επιδιώκοντας να καταστήσουμε τη χώρα μας τόπο προσέλκυσης ποιοτικών επενδύσεων προωθήσαμε μία σειρά φορολογικών, πολεοδομικών και σωρεία άλλων κινήτρων και μέτρων, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού και ελκυστικού πλαισίου αναπτύξεων για ντόπιους και ξένους επιχειρηματίες, πετυχαίνοντας έτσι την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τους και, συνεπώς, την τόνωση της κατασκευαστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας», σημείωσε.

Όπως είπε, η έντονη οικοδομική δραστηριότητα που παρατηρείται, η σημαντική αύξηση της ζήτησης για οικιστικές και ξενοδοχειακές μονάδες και άλλες πραγματοποιούμενες μεγάλες ιδιωτικές αναπτύξεις πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς και τα πολλαπλά θετικού αντίκτυπου οφέλη που δημιούργησαν, επιβεβαιώνουν και δικαιώνουν την πολιτική που ακολουθήσαμε.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια αποφασιστικότητα και το ίδιο αίσθημα ευθύνης, προκειμένου να εδραιώσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας και να δώσουμε ώθηση στις εξαιρετικές προοπτικές που δημιουργήθηκαν αναφορικά με τους κύριους παραγωγικούς τομείς, προς όφελος των επιχειρήσεων και του συνόλου των πολιτών. Εξάλλου η εδώ παρουσία μου δεν αποτελεί παρά την απόδειξη ότι εκτιμούμε και σεβόμαστε εκείνους που στις δύσκολες ώρες μας εμπιστεύτηκαν, εκείνους που αξιοποιώντας κίνητρα, αλλά και πολιτικές επιλέγουν να επενδύουν στην πατρίδα μας, να δημιουργούν θέσεις εργασίας και να συμβάλλουν έτσι στην αειφόρο ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη λειτουργία του εμπορικού κέντρου, την οποία, όπως είπε, «θεωρώ δεδομένη».

Ο επικεφαλής του Ομίλου Atterbury Louis van der Watt, στο δικό του χαιρετισμό αναφέρθηκε στην απόφαση του Ομίλου να επενδύσει και να επεκτείνει τις εργασίες του στην Κύπρο, σε μια εποχή που η κυπριακή οικονομία βρισκόταν σε μια οικονομικά δύσκολη περίοδο, αξιοποιώντας  τα μέτρα και τις προοπτικές  που η κυπριακή Κυβέρνηση δημιούργησε για ανακοπή της ύφεσης και ανάπτυξη του τόπου.

Ο Διευθυντής του The Mall of Cyprus, Κύπρος Χατζηστυλλής, σε σύντομο χαιρετισμό του είπε ότι σήμερα ολοκληρώνεται και επίσημα η πρώτη φάση της συνολικής αναβάθμισης του The Mall of Cyprus, «του πρώτου συγκροτημένου και πολυσύνθετου εμπορικού κέντρου στην Κύπρο, αλλά και του πρώτου στην προτίμηση και εκτίμηση του Κύπριου καταναλωτή».

«Η διαδικασία της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων μας αποτέλεσε ένα δύσκολο και ιδιαίτερο εγχείρημα, ιδίως αν αναλογιστούμε ότι οι εργασίες εκτελέστηκαν, παράλληλα, με την λειτουργία του υφιστάμενου κτιρίου. Τ

Όπως αναφέρθηκε στην τελετή εγκαινίων, με την προσθήκη επιπλέον 6.000 τ.μ, καθώς και 300 επιπρόσθετων θέσεων στάθμευσης σε συνολικά 4 επίπεδα, αλλά και με νέες προσθήκες σε καταστήματα και εστιατόρια, το The Mall of Cyprus στοχεύει να αποτελέσει τον αγαπημένο προορισμό για μοναδικές εμπειρίες σε αγορές, ψυχαγωγία και διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους, και φυσικά για όλη την οικογένεια.

Ο κ. Χατζηστυλλής είπε ότι η αναβάθμιση του The Mall of Cyprus συνεχίζεται με τη  δεύτερη και την τρίτη φάση, οι οποίες ολοκληρώνονται Ιούλιο και Νοέμβριο, αντίστοιχα, αλλά και την αναβάθμιση των υφιστάμενων καταστημάτων, τα περισσότερα από τα οποία έχουν ήδη ολοκληρώσει και τις δικές τους εργασίες.

Tags: