12/04/2019 16:15

Διπλό Φονικό: Ακούστηκε η κατάθεση του γιου του ζεύγους

Συνεχίστηκε σήμερα με νέους μάρτυρες η δικαστική διαδικασία για το διπλό φονικό της οδού Ζαλόγγου στον Στρόβολο, σχεδόν ένα χρόνο μετά το έγκλημα. Για πρώτη φορά ακούστηκε στο Δικαστήριο αυτούσια η κατάθεση του 15χρονου γιου των θυμάτων.

Στην προηγούμενη δικάσιμο, πέραν δύο νοσηλευτών, κατέθεσε η γειτόνισσα των δύο θυμάτων, Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου, η οποία δέχτηκε στο σπίτι της τον 15χρονο γιο του άτυχου ζεύγους μετά τη διάπραξη του φονικού.

Σύμφωνα με την ίδια, ο 15χρονος χτύπησε την πόρτα της για βοήθεια και όσα είπε ήταν συγκλονιστικά αλλά και σημαντικά για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Στη σημερινή διαδικασία, πρώτος κατέθεσε αστυφύλακας της Τροχαίας που μετέβη στο σπίτι του διπλού φονικού μετά από κλήση. Ο αστυφύλακας περιέγραψε τι είδε στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου, τις πατημασιές από αίμα, τα πτώματα.

Διπλό φονικό Στροβόλου: Με τη μαρτυρία της γειτόνισσας των θυμάτων συνεχίστηκε η δίκη

Στην κατάθεσή του, εξήγησε ότι ο 15χρονος φαινόταν χαμένος και φορούσε ρούχα που δεν ήταν δικά του. Σημείωσε ότι άκουσε έναν ήχο που υπέθεσε ήταν από τη γυναίκα, διαπιστώνοντας ότι ήταν κάποιου είδους ρόγχος.

Κατόπιν, παρουσιάστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου αστυφύλακας που υπηρετεί στο κλιμάκιο διαρρήξεων του ΤΑΕ. Όπως σημειώθηκε κατέγραψε κατάθεση του ανήλικου στην παρουσία της θείας του και υπαστυνόμου, ενώ έλαβε γραπτή συγκατάθεση για ιατροδικαστική του εξέταση. Στην κατάθεσή του περιέγραψε όσα άκουσε από τον 15χρονο γιο των θυμάτων.

Σε μια πολύ σημαντική εξέλιξη, κατατέθηκε ως τεκμήριο η κατάθεση του 15χρονου γιου του άτυχου ζεύγους μετά από απόφαση του Δικαστηρίου.

Μάλιστα, για πρώτη φορά ακούστηκε στο Δικαστήριο αυτούσια η κατάθεση που έδωσε ο ανήλικος στις 19 Απριλίου. Για όσα έζησε με τους δύο δράστες, όταν αντίκρισε τα πτώματα των γονιών του και τη στιγμή που κατάφερε να βγει και να εξιστορήσει στη γειτόνισσα τα γεγονότα.

Με την κατάθεση του Σ. Σιαμούτη συνεχίστηκε η δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο

Τρίτος κατέθεσε αστυφύλακας που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας.

Κατέθεσε επίσης ο αρχιαστυφύλακας ΤΑΕ Λευκωσίας, Φίλιππος Κόκκινος, ο οποίος συμμετείχε σε έρευνα του οχήματος του Λοΐζου Τζιωνή, στο σπίτι του Μάριου Χατζηξενοφώντος, και σε άλλους χώρους.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την αντεξέταση του μάρτυρα. Συνέχεια τη Δευτέρα (15/4) στις 9:00.

Πηγή: Philenews