12/04/2019 20:12

Δήμος Λακατάμιας: Οι “Λαμπρατζιές” είναι παράνομες

Ο Δήμος Λακατάμιας αναφέρει ότι οι “Λαμπρατζιές” είναι παράνομες και καλεί όλους τους δημότες σε συνεργασία, για καταστολή αυτού του φαινομένου.

«Ως εκ τούτου απαγορεύεται η συγκέντρωση ξύλων ή και άλλων αντικειμένων σε ανοικτούς δημόσιους ή/και ιδιωτικούς χώρους σε διάφορες περιοχές του Δήμου, με σκοπό το άναμμα ΄Λαμπρατζιών΄ τις ημέρες του Πάσχα», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση ο Δήμος Λακατάμιας.

Ο Δήμος Λακατάμιας αναφέρει ότι στόχος του δεν είναι η κατάργηση του εθίμου, αλλά η προστασία  των δημοτών, των περιουσιών τους αλλά και των δημοσίων περιουσιών και προσθέτει ότι «το φαινόμενο αυτό, πέραν της οχληρίας, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους σε θέματα ασφάλειας και υγείας».

Παράλληλα, ο Δήμος καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην αφήνει οποιαδήποτε υλικά (π.χ. ξύλα, λάστιχα, παλιά έπιπλα κ.τ.λ.)  που μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως πρώτη ύλη για τις “Λαμπρατζιές”, εκτεθειμένα.

Τέλος, αναφέρει ότι μετά από σωρεία παραπόνων τόσο στο Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας, όσο και στο Δημαρχείο και κατόπιν συσκέψεων που έγιναν μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, αποφασίστηκε όπως συνεργεία του Δήμου σε συνεργασία με την Αστυνομία, εφαρμόσουν τις πρόνοιες του Νόμου, διενεργώντας περιπολίες σε ανοικτούς χώρους, με σκοπό τη συλλογή όλων των ξύλων ή και άλλων υλικών που θα συγκεντρωθούν για το άναμμα “Λαμπρατζιών”.

Συζήτηση με θέμα: Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας.

Εξάλλου, ο Δήμος Λακατάμιας με πρωτοβουλία της Δημάρχου, Φωτούλας Χατζήπαπα, πραγματοποίησε στις 10 Απριλίου 2019, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Δήμο με θέμα: Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η Δήμαρχος Λακατάμιας ανέφερε ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, «αφού έχουμε επιλέξει να ακολουθούμε τις εξελίξεις στην επικοινωνία, είναι μέρος της καθημερινότητάς μας», προσθέτοντας ότι «η ασφάλεια και η υγεία των δημοτών θα είναι για μας πάντοτε ύψιστη προτεραιότητα».

«Δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις σε αυτό το ζήτημα. Και δεν νοείται Ανάπτυξη ή Τεχνολογική Αναβάθμιση που να μην διασφαλίζει την Υγεία και την Ποιότητα Ζωής», υπογράμμισε.

Tags:
Cheap Website Traffic