12/04/2019 17:56

Ασυνείδητοι κατέστρεψαν φωλιές πουλιών που φτιάχτηκαν εθελοντικά από μικρά παιδιά

Δεν υπάρχει τρόπος να περιγράψει κάποιος ενέργειες όπως αυτή που σημειώθηκε στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Ασυνείδητοι κατέστρεψαν φωλιές που κατασκευάστηκαν εθελοντικά από παιδιά σε διάφορα σημεία του πάρκου

Σε ανάρτηση στο Facebook, το Τμήμα Δασών εκφράζει την δυσαρέσκεια του για τέτοιου είδους ενέργειες: 

Με λύπη και απογοήτευση παρατηρήσαμε σήμερα ότι οι φωλιές, που κατασκευάστηκαν εθελοντικά από μικρά παιδιά και τοποθετήθηκαν στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Παιδαγωγικής Ακαδημίας από το Τμήμα Δασών, δυστυχώς έχουν βανδαλιστεί από κάποιους ασυνείδητους, με αποτέλεσμα την απώλεια αριθμού νεοσσών και αυγών.

Το Τμήμα καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες δεν βοηθούν τις προσπάθειες μας για διατήρηση και βελτίωση της κατάστασης της βιοποικιλότητας και των Πάρκων γενικότερα. Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε επί του θέματος, παρακαλείται να ενημερώσει το Τμήμα Δασών στο τηλέφωνο 22403740/741, ή στέλνοντας μήνυμα μέσω της Επίσημης Σελίδας του Τμήματος στο Facebook.

Οι δύο τελευταίες φωτογραφίες είναι από το δειγματοληπτικό έλεγχο που έχει γίνει κατά τις προηγούμενες μέρες και οι οποίες αποδεικνύουν ότι οι φωλιές αυτές έχουν εποικηθεί (με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας) από το είδος Parus major ( κοινώς “τσαγγαρούδι” ή “πεμπετσούδι”)

Tags: