11/04/2019 17:16

Ψήφισμα για τα προβλήματα των πολυτέκνων ενέκρινε η ΠΟΠ στο 13ο τακτικό της Συνέδριο

Τα προβλήματα που ταλανίζουν τις πολύτεκνες οικογένειες, τα κύρια αιτήματα πολυτέκνων που χρήζουν άμεσης ικανοποίησης, καθώς και το δημογραφικό πρόβλημα με τους τεράστιους κινδύνους, που εμπερικλείει για την Κύπρο μελέτησε και συζήτησε το 13ο τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων, το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων αναφέρει ότι κατά το τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο εγκρίθηκε ψήφισμα, με το οποίο επισημαίνεται ότι το Δημογραφικό είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο τόπος και αποτελεί σοβαρότατο κίνδυνο για την επιβίωση μας, για να προσθέσει ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα, τα οποία θα στοχεύουν στην αύξηση των γεννήσεων.

Στο ψήφισμα τονίζεται εμφαντικά ότι το επίδομα τέκνου δεν πρέπει να θεωρείται και δεν είναι επίδομα φτώχειας, αλλά παρέχεται για στήριξη των οικογενειών, ως κίνητρο για απόκτηση παιδιών και αύξηση των γεννήσεων, για αντιστάθμισμα φορολογιών, που πλήττουν περισσότερο τις οικογένειες με παιδιά, όπως ο ΦΠΑ και ως αντιστάθμισμα των φορολογικών εκπτώσεων για παιδιά, οι οποίες καταργήθηκαν με τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Σημειώνεται ότι τις εξόφθαλμες αδικίες που υφίστανται στον φόρο εισοδήματος σε συνάρτηση με την εισαγωγή των εισοδηματικών/ περιουσιακών κριτηρίων στο επίδομα τέκνου και τη φοιτητική χορηγία.
Η ΠΟΠ υπενθυμίζει ότι καταργήθηκαν οι εκπτώσεις για παιδιά στο Φόρο Εισοδήματος, με στόχο την απλοποίηση του συστήματος και μεταφέρθηκε το ανάλογο ποσό στο επίδομα τέκνου.
«Η εισαγωγή, όμως, των εισοδηματικών/ περιουσιακών κριτηρίων είχε ως επίπτωση την αποκοπή επιδομάτων και χορηγιών. Επιβάλλεται η άρση της αδικίας αυτής με την επαναφορά των εκπτώσεων σε όσους έχουν ανήλικα τέκνα και φοιτητές- εφόσον βέβαια αυτές οι οικογένειες εξαιρούνται για οποιοδήποτε λόγο, από τα επιδόματα τέκνου και φοιτητικής χορηγίας», αναφέρει το ψήφισμα.

Επίσης, αναφέρεται ότι το 2011, 2012 & 2013 έγιναν περικοπές πέραν των 80εκ. ετησίως εις βάρος των πολύτεκνων οικογενειών και ως εκ τούτου ζητείται η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των πολυτέκνων και η διαμόρφωση της κοινωνικής ή άλλης πολιτικής προς στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας.

Διεκδικούν, επιπλέον, την επαναφορά των όσων άδικα έχουν αφαιρεθεί από τις πολύτεκνες οικογένειες με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την επαναφορά των φοιτητών ως εξαρτώμενα τέκνα στο επίδομα τέκνου, την επαναφορά εξ ολοκλήρου του επιδόματος μάνας και για όλες τις μάνες, καθώς και όλων των άλλων περικοπών που έγιναν.

Το παρόν ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα, θα σταλεί στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, στον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοβουλίου και στους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων.

ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic