11/04/2019 21:43

Επεισόδια με ρίψεις μολότοφ στα Εξάρχεια

Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται στην περιοχή των Εξαρχείων της Αθήνας. Συγκεκριμένα, γύρω από τους δρόμους του Πολυτεχνείου, περίπου 30 άτομα που φορούν κουκούλες επιτέθηκαν εναντίον διμοιριών αστυνομικών, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και πέτρες. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ η οδός Πατησίων στο ρεύμα προς Πατήσια έχει κλείσει για προληπτικούς λόγους.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Πέμπτης, η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης δύο κτιρίων στην οδό Τζαβέλλα στα Εξάρχεια, τα οποία αποτελούσαν καταλήψεις στέγης στις οποίες διέμεναν πρόσφυγες. Κατά την αστυνομική επιχείρηση στις καταλήψεις της Τζαβέλλα , προσήχθησαν 100 άτομα, στην πλειονότητά τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, προκειμένου να γίνει εξακρίβωση των στοιχείων τους, καθώς και του καθεστώτος παραμονής τους στη χώρα.

Σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του News 24/7, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε για τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια ότι «η Ελληνική Αστυνομία δρα μεθοδικά και με οργανωμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας».

ΚΥΠΕ

Tags: