10/04/2019 19:31

Τοποθέτηση Υπ. Παιδείας στην επιστολή ΠΣΕΜ αναφορικά με τις Παγκύπριες Εξετάσεις

Η απόφαση για λήξη των μαθημάτων για όλες τις τάξεις του Λυκείου και των Τεχνικών Σχολών, στις 17/5/2019, λήφθηκε με γνώμονα την αποφυγή απώλειας διδακτικού χρόνου και την ομαλή λειτουργία των σχολείων κατά την εξεταστική περίοδο, αναφέρει, σε ανακοίνωση του για το αίτημα της ΠΣΕΜ που αφορά στις Παγκύπριες εξετάσεις, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Σημειώνει ότι ο προγραμματισμός αυτός, ο οποίος εφαρμόζεται από το 2006, στόχο έχει την προετοιμασία των μαθητών, μέσα στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος, μέχρι και τη λήξη των μαθημάτων.

Επισημαίνει ότι η κατάλληλη προετοιμασία των μαθητών για τις Παγκύπριες Εξετάσεις πρέπει να ξεκινά νωρίτερα και όχι λίγες μόνο ημέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Στην ανακοίνωση του, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει, σχετικά με την επιστολή της ΠΣΕΜ προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, με την οποία διαβιβάζονται τα παράπονα μαθητών για το χρονικό περιθώριο που αφήνεται μεταξύ της λήξης των μαθημάτων και της έναρξης των Παγκύπριων Εξετάσεων και το αίτημα για παραχώρηση πρόσθετου χρόνου προετοιμασίας για τις εν λόγω εξετάσεις, ότι οι Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης προσδιόρισαν με σαφήνεια τον προγραμματισμό και τα χρονοδιαγράμματα εργασιών της σχολικής χρονιάς 2018 – 2019 με σχετική εγκύκλιο, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου για ενημέρωση, στις 28 Νοεμβρίου 2018.

«Για σκοπούς καλύτερου προγραμματισμού των σχολείων, στη συγκεκριμένη εγκύκλιο, επισυνάπτονται ενδεικτικά προγράμματα εξετάσεων για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, για την Α΄ και Β΄ τάξη Λυκείου, καθώς και το πρόγραμμα των εξετάσεων απόλυσης της Γ΄ Λυκείου. Παράλληλα, η Υπηρεσία Εξετάσεων ανακοίνωσε το πρόγραμμα των Παγκύπριων Εξετάσεων στα τέλη Ιανουαρίου 2019. Στις 17 Ιανουαρίου 2019, αποστάληκε προσχέδιο του προγράμματος στη ΠΣΕΜ, η οποία ωστόσο δεν διατύπωσε καμία διαφωνία», καταλήγει.

ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic