09/04/2019 17:16

Υπεγράφη η νέα συμφωνία για τον χρηματοδοτικό μηχανισμό στήριξης των δικοινοτικών τεχνικών επιτροπών

Υπεγράφη η νέα συμφωνία για τον χρηματοδοτικό μηχανισμό στήριξης των δικοινοτικών τεχνικών επιτροπών η οποία προβλέπει ότι η συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα είναι 1 εκατομμύριο ευρώ και θα έχει διάρκεια δύο ετών.

Ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι «ο μηχανισμός θα στηρίξει το έργο των τεχνικών επιτροπών οι οποίες έχουν συσταθεί από τους δύο ηγέτες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών με στόχο να διευκολυνθεί η συνεργασία και να ενισχυθούν οι επαφές και η αλληλοκατανόηση των δυο κοινοτήτων μέσω της αντιμετώπισης ζητημάτων που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή του κόσμου».

Προσθέτει ότι «οι δράσεις του μηχανισμού αποσκοπούν να συμβάλουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και, μέσω αυτού, σε μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της υποστήριξης της προς τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ανακοινώνει την υπογραφή με το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) της νέας συμφωνίας για την χρηματοδοτικό μηχανισμό στήριξης των δικοινοτικών τεχνικών επιτροπών» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα είναι 1 εκατομμύριο ευρώ και θα έχει διάρκεια δύο ετών καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Cheap Website Traffic