09/04/2019 11:27

Ισραήλ: Ο λαός στις κάλπες για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές

Άνοιξαν νωρίς το πρωί στο Ισραήλ τα εκλογικά τμήματα για τις σημερινές κρίσιμες πρόωρες βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα κρίνουν εάν θα συνεχιστεί η μακρόχρονη απόλυτη κυριαρχία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στο πολιτικό σκηνικό της χώρας ή αν ήρθε η ώρα της αλλαγής με τον νέο πολιτικό -απόστρατο στρατηγό- Μπένι Γκαντς.

20 μέλη της επόμενης Κνέσετ, της ισραηλινής εθνικής αντιπροσωπείας.

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές έχουν προσλάβει ήδη εδώ και καιρό χαρακτήρα δημοψηφίσματος υπέρ ή κατά του «Μπίμπι», όπως αποκαλούν οι συμπατριώτες του τον Νετανιάχου, στην εξουσία δεκατρία χρόνια και πλέον.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απευθύνθηκε σήμερα άμεσα στους ψηφοφόρους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς τη σημερινή ημέρα των εκλογών απαγορεύεται η προβολή της προεκλογικής εκστρατείας από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

Ο δεξιός ηγέτης, ο οποίος ξέρει να χειρίζεται τα μίντια, ανήρτησε έναν σύνδεσμο στο Twitter και στο Facebook με ένα βίντεο που περιείχε το εξής μήνυμά του στα εβραϊκά: “Καλημέρα. Σήμερα το πρωί θέλω να σας μιλήσω προσωπικά μέσω του messenger. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κλικ στον σύνδεσμο. Περιμένω”.

Ο Μπένι Γκαντς, βασικός αντίπαλος του απερχόμενου πρωθυπουργού στις βουλευτικές εκλογές υποσχέθηκε “έναν νέο δρόμο” στους Ισραηλινούς αφού ψήφισε στη γενέτειρά του Ρος Χαάγιν, κοντά στο Τελ Αβίβ.

“Είμαι χαρούμενος που τίθεμαι στην υπηρεσία του Ισραήλ, είμαι χαρούμενος να εργαστώ για την ευημερία των πολιτών σε έναν νέο δρόμο”, τόνισε ο Γκαντς στους δημοσιογράφους που είχαν συρρεύσει στο εκλογικό κέντρο όπου θα ψήφιζε. Ο Γκαντς ζήτησε η εκλογική διαδικασία να διεξαχθεί “με σεβασμό και ειρηνικά από όλες τις πλευρές”.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΥΠΕ

Cheap Website Traffic