09/04/2019 20:00

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Αφιέρωμα στον Κώστα Χατζηχριστοδούλου

Αφιέρωμα στον Κώστα Χατζηχριστοδούλου πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 8 Απριλίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα, το Σπίτι της Κύπρου, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (Ο.Κ.Ο.Ε.) και η Ένωση Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.).

Με τίτλο «Ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου και οι φίλοι του σ’ ένα μουσικό ταξίδι», η μουσική εκδήλωση διοργανώθηκε προς τιμήν της προσφοράς και της συνεργασίας του δημιουργού με συνθέτες και μουσικούς που άφησαν τη σφραγίδα τους στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Τον Κώστα Χατζηχριστοδούλου, τους συνεργάτες του και το κοινό, καλωσόρισε η Μορφωτική Σύμβουλος του Σπιτιού της Κύπρου Δρ. Νάντια Στυλιανού, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας Γιώργος Συλλούρης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος Λεωνίδας Μασσοστασής.
Για τον ερμηνευτή μίλησαν ο ποιητής Ανδρέας Νεοφυτίδης και ο φιλόλογος Βάσος Βενιζέλος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη μακρά μουσική του διαδρομή στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι.

Τον Κώστα Χατζηχριστοδούλου συνόδεψαν στο τραγούδι η Μαρία Αλεξίου, ο Μιχάλης Βιολάρης, ο Παντελής Θαλασσινός, η Κωνσταντίνα, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Κατερίνα Χατζηχριστοδούλου και ο Γιώργος Παγιάτης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης μουσικοί, Βασίλης Χατζηλούκας στην ακουστική και κλασική κιθάρα, Ντίνος Χατζηιορδάνου στο ακορντεόν, Αντωνία Τσολάκη στο ηλεκτρικό κόντρα μπάσο, Θανάσης Βασιλάς στο μπουζούκι, Στέλιος Αλεξόπουλος στο μπουζούκι, Δημήτρης Κοντός στα κρουστά, ενώ την ενορχήστρωση και διεύθυνση είχε ο Ζάχος Μουζάκης.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, επιδόθηκε στον Κώστα Χατζηχριστοδούλου από τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκο Κενεβέζο τιμητική πλακέτα για την προσφορά και το έργο του.

Tags: