09/04/2019 11:17

Απορρίφθηκε το αίτημα του ΑΚΡ για επανακαταμέτρηση των ψήφων σε 31 συνοικίες της Κων/πολης

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) απέρριψε το αίτημα του ΑΚΡ για επανακαταμέτρηση των ψήφων σε 31 συνοικίες της Κωνσταντινούπολης προκαλώντας πανηγυρισμούς στο CHP. Επανακαταμέτρηση θα γίνει μόνο σε 51 κάλπες.

Η απόφαση λήφθηκε έπειτα από 14 ώρες συνεδρίας του YSK σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ στο YSK ανακοίνωσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ήδη η καταμέτρηση ξεκίνησε για τις 51 κάλπες και όπως μεταδίδουν τα αντιπολιτευτικά μέσα ενημέρωσης με την πρώτη κάλπη μειώθηκαν οι ψήφοι του ΑΚΡ κατά μία.

Ο αντιπρόεδρος του ΑΚΡ Αλί Ιχσάν Γιαβούζ ανέφερε πως ενώ είναι καθαρό ότι υπήρξαν τόσες παρατυπίες δεν αντιλαμβάνονται γιατί λήφθηκε αυτή η απόφαση από το YSK, αναφέροντας ότι θα προσφύγουν ξανά στο YSK υποβάλλοντας ‘έκτακτη ένσταση’, κάτι που σημαίνει επανάληψη εκλογών. Ωστόσο για κάτι τέτοιο χρειάζεται απόφαση του YSK.

Στο μεταξύ για την συνοικία Μπουγκούκτσεμετσε όπου παρατηρήθηκε μετακίνηση 11 χιλιάδων 186 ψηφοφόρων ξεκίνησε επιχείρηση της αστυνομίας.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αστυνομία πηγαίνει σε όλες τις νέες διευθύνσεις που έχουν δηλωθεί από τους ψηφοφόρους που μετακινήθηκαν από άλλες συνοικίες για να διαπιστώσει εάν ισχύουν και εάν όντως εκεί είναι η κατοικία τους. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΑΚΡ είχαν δηλωθεί ως διευθύνσεις κατοικίας σχολεία, άδεια οικόπεδα και οικοδομές.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Cheap Website Traffic