08/04/2019 17:15

Τρεις συμφωνίες υπογράφουν στην Μόσχα, Ερντογάν – Πούτιν

Τρεις συμφωνίες με τις οποίες θα γίνονται βήματα για το μέλλον θα υπογράψουν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του σήμερα στη Μόσχα στο πλαίσιο της 8ης Συνόδου του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου των δύο χωρών όπως ανακοίνωσαν πριν τη διμερή τους συνάντηση.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι σήμερα θα έχουν στρατηγικές συνομιλίες στον πολιτικό, στρατιωτικό, εμπορικό και πολιτιστικό τομέα κατά την 8η Σύνοδο του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι θα υπογράψουν τρεις συμφωνίες με τις οποίες θα γίνουν βήματα για το μέλλον. Επανέλαβε ότι ο εμπορικός όγκος των δύο χωρών έχει αυξηθεί κατά 15% και στόχος είναι να φτάσει τα 100 δις δολάρια. Το θαλάσσιο τμήμα του αγωγού Τουρκικό Ρεύμα (Turkish Stream) έχει ολοκληρωθεί και συνεχίζεται το υπόλοιπο μέρος με στόχο να ολοκληρωθεί ταυτόχρονα και από τις δυο πλευρές.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι είναι πολύ σημαντικά τα βήματα που γίνονται από κοινού για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, επισημαίνοντας ότι ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα βήματα που έκαναν και θα κάνουν στη Συρία.

Από την πλευρά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε ότι απόψε θα εγκαινιάσουν το Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Τουρκίας – Ρωσίας. Εξέφρασε ικανοποίηση για τη ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών λέγοντας ότι ο εμπορικός όγκος έφτασε στα 35 δις δολάρια. Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του θαλάσσιου μέρους του αγωγού Τουρκικού Ρεύματος και ότι συνεχίζεται και η εγκατάσταση στη στεριά όπως έχει σχεδιαστεί εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο χρόνο που έχουν σχεδιάσει.

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι με τη Τουρκία εργάζονται εντατικά για τα διεθνή ζητήματα και ότι οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών και οι Υπουργοί Άμυνάς τους έχουν εντατικές επαφές. “Η στρατιωτικοτεχνική μας συνεργασία συνεχίζεται και αυξάνεται”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic