08/04/2019 15:30

Σιζόπουλος για απόφαση Δ. Δικαστηρίου: “Να μην επαναληφθούν καταστάσεις 2013”

Η ΕΔΕΚ θα μελετήσει τις προτάσεις της Κυβέρνησης για την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου και θα επανέλθει είπε ο Πρόεδρος της Μαρίνος Σιζόπουλος, σημειώνοντας πως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια ώστε να μην βρεθούμε ενώπιον καταστάσεων 2013.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Συμβουλίου Αρχηγών Κομμάτων στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Σιζόπουλος είπε υπήρξε μια ενημέρωση από τον Πρόεδρο και τον Υπουργό Οικονομικών για το θέμα της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου. «Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, δεν είναι μόνο οικονομικό, είναι και νομικό γι αυτό ακούσαμε τις προτάσεις του Προέδρου και του Υπουργού Οικονομικών. Εμείς από την πλευρά μας επιφυλασσόμαστε να συζητήσουμε όλα αυτά και με τους νομικούς μας συμβούλους και σε πολιτικό επίπεδο έτσι ώστε σε μια επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί και στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα να μπορούμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη αντίληψη και απόφαση», είπε.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με το πνεύμα των προτάσεων της Κυβέρνησης, είπε πως δεν μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς την συμβουλή των Νομικών Συμβούλων του κόμματος γιατί αυτό που έχει σημασία είναι να γίνει κάτι σωστό για να μην υπάρξουν πρόσθετες επιπλοκές και κυρίως η Κυβέρνηση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη με όλα τα σενάρια για να μην συμβεί αυτό που συνέβη το 2013 με το κούρεμα και το θέμα του Συνεργατισμού.

Πρόσθεσε πως η απόφαση του Δικαστηρίου πάρθηκε από Δικαστές που γνωρίζουν ότι το 2013 ήταν η μόνη επαγγελματική ομάδα που δεν δέχθηκε να γίνουν περικοπές στους μισθούς τους και την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο θα την εκδικάσουν Δικαστές. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και με εναλλακτικά σενάρια ανάλογα με την εξέλιξη, το πώς κατά τρόπο υπεύθυνο και σωστό θα χειριστούμε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα», είπε.

Ερωτηθείς για το πώς θα αποφευχθεί μια δημοσιονομική κρίση, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις δικαστικές αποφάσεις και για αυτό τα σενάρια πρέπει να είναι διαφορετικά αναλόγως με την κάθε περίπτωση, και για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και ενημερωμένοι.

Ερωτηθείς για την ενημέρωση που είχαν για το Κυπριακό, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως υπάρχει επιβεβαίωση σε αυτό που εδώ και πάρα πολλούς μήνες η ΕΔΕΚ επιμένει, ότι δηλαδή αυτή η πρωτοβουλία κάτω από τις ασάφειες που περιλαμβάνονται στην προσπάθεια της κ. Λουτ αλλά κυρίως λόγω της στάσης της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος, δεν είναι εύκολο να καταλήξεις σε μια σαφή διαδικασία και βάση στη συζήτηση του Κυπριακού.

Σημείωσε πως για αυτό επιμένουν ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να αδράξει την ευκαιρία και να απαιτήσεις ξεκαθαρισμένες διαδικασίες και βάση και αυτή δεν είναι άλλη από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό με τη συμμετοχή των 5 Μονίμων Μελών του ΣΑ αλλά και συζήτηση κατά προτεραιότητα της διεθνούς πτυχής του προβλήματος που συντίθεται από την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, την αποχώρηση των εποίκων, την επιστροφή των προσφύγων σε συνθήκες ασφάλειας και κατάργηση των δύο αναχρονιστικών συνθηκών Εγγυήσεων και Συμμαχίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic