08/04/2019 13:00

Κάνουν λόγο για αναληθείς δηλώσεις για το κλείσιμο της Σχολής οι γονείς τυφλών παιδιών

Οι δηλώσεις που γίνονται από τα μέσα Μαρτίου για κλείσιμο της Σχολής Τυφλών είναι αναληθείς και παραπλανητικές, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων Τυφλών Παιδιών (ΠΑ.ΣΥ.ΓΟ.Τ.Π.)

«Βάσει των δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στις 25 Μαρτίου 2019 και τη διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όχι μόνο δεν θα κλείσει η Σχολή Τυφλών, αλλά εργαζόμαστε σε πλήρη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για να αποτελέσει παράδειγμα για τη μετεξέλιξη και όλων των υπολοίπων Ειδικών Σχολείων σε Κέντρα Στήριξης της Ενιαίας Εκπαίδευσης», σημειώνει.

Αναφέρει, περαιτέρω, ότι στον υπό διαβούλευση νόμο, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α.) μελετώντας τα προγράμματα της Σχολής Τυφλών, γίνεται αναφορά στη λειτουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ενήλικα άτομα με αναπηρία από όλα τα Κέντρα Στήριξης.

«Η αναφορά που γίνεται στον υπό διαβούλευση προτεινόμενο νόμο «Ο ΠΕΡΙ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΔΟΜΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2019» μιλάει για κατάργηση του «περί Σχολής για τους Τυφλούς Άγιος Βαρνάβας (Μεταβίβαση) Νόμος». Ο συγκεκριμένος νόμος τέθηκε σε ισχύ το 1957, όταν οι τότε Επίτροποι παραχώρησαν όλες τις εξουσίες τους, στο Υπουργικό Συμβούλιο», προσθέτει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.ΓΟ.Τ.Π. διαβεβαιώνει όλους τους επηρεαζόμενους από την προτεινόμενη κατάργηση, ότι έχει συζητήσει, υποδείξει και έχει όλες τις διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την προσθήκη όλων των αναγκαίων νομοθετικών διατάξεων για την απρόσκοπτη λειτουργία της Σχολής Τυφλών.

Πηγή: i-eidisi/ΚΥΠΕ

Tags: