07/04/2019 14:26

Σκόνη και βροχές συνθέτουν τον καιρό – Αναλυτική πρόγνωση

Σκόνη στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται μέχρι την Τρίτη, ενώ οι νεφώσεις και οι βροχές θα συνεχιστούν μέχρι τουλάχιστον τις αρχές της εβδομάδας.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, μέχρι και τo απόγευμα της Τρίτης, με τις συγκεντρώσεις να αναμένονται αυξημένες σήμερα, Κυριακή.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες, κατά τόπους κυρίως ελαφρές, βροχές. Στα ορεινά ή και στο εσωτερικό δεν αποκλείεται ωστόσο να εκδηλωθεί μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά στα παράλια παροδικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που σε κάποιες περιοχές θα παρατηρούνται κατά διαστήματα νεφώσεις. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά στα δυτικά και βόρεια παράλια ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και στα νότια και ανατολικά παράλια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 11 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ωστόσο αργότερα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται πιθανό να δώσουν, κυρίως στα ορεινά, μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, αυξημένες κυρίως μέσες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν σε κάποιες περιοχές μεμονωμένες βροχές.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με παροδικά αυξημένη συννεφιά, η οποία νωρίς το απόγευμα δυνατό να δώσει μεμονωμένη βροχή στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τρίτη, για να κυμανθεί λίγο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές και μη αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: