07/04/2019 13:23

Νέα σύλληψη για τα 63 κιλά κάνναβης στη Λεμεσό

Νέα σύλληψη σχετικά με τον εντοπισμό 63 κιλών και 700 γραμμαρίων κάνναβης τον Οκτώβριο, 2018 στην Λεμεσό
Στη σύλληψη 45χρονου προχώρησαν χθες μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση εντοπισμού 63 κιλών και 700 γραμμαρίων κάνναβης, ποσότητα η οποία εντοπίστηκε από μέλη της ΥΚΑΝ, στις 31 Οκτωβρίου, 2018, σε αποθήκη εταιρείας στην Λεμεσό.

Ο 45χρονος, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε Δικαστικό ένταλμα σύλληψης, συνελήφθη γύρω στις 8.30 χθες το βράδυ, στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου αφίχθηκε με πτήση από το εξωτερικό.

Το πρωί σήμερα αυτός οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο ενέκρινε σχετικό αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για περίοδο πέντε, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.
Την ποσότητα κάνναβης εντόπισαν μέλη της ΥΚΑΝ κατά τη διάρκεια έρευνας σε αποθήκη στην Λεμεσό, στις 31 Οκτωβρίου, 2018. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η οποία διεξήχθη στην παρουσία του 53χρονου διαχειριστή της αποθήκης, εντοπίστηκαν κρυμμένα σε παιχνίδι κερματοδέκτη τύπου γερανός, 63 αεροστεγής συσκευασίες του ενός κιλού η κάθε μία, οι οποίες περιείχαν κάνναβη, καθώς και μία συσκευασία που περιείχε 700 γραμμάρια κάνναβης.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και βάσει αξιολόγησης στοιχείων και μαρτυριών, διαπιστώθηκε ότι τα ανευρεθέντα ναρκωτικά εισήχθησαν την ίδια μέρα ακτοπλοϊκώς.

Ο 53χρονος συνελήφθη βάσει Δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ στις 16 Νοεμβρίου, 2018, η Αστυνομία προχώρησε σε άμεση καταχώρηση της υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, το οποίο παρέπεμψε τον 53χρονο σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού.

Η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λεμεσού) συνεχίζει τις εξετάσεις.

Tags: