07/04/2019 14:06

Α. Νεοφύτου: “Στηρίζουμε μονοασφαλιστικό γιατί δεν έχουμε γινάτια”

Στηρίξαμε το μονοασφαλιστικό όταν είδαμε πως όλοι οι υπόλοιποι είχαν αυτήν την άποψη, γιατί δεν έχουμε «γινάτια», απάντησε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, στις αιχμές που άφησαν χθες πολιτικοί αρχηγοί για προσπάθεια από το κυβερνών κόμμα για εφαρμογή ενός πολυασφαλιστικού συστήματος στο ΓεΣΥ.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο επίσκεψης του στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Πάχνας, ο κ.Νεοφύτου ανέφερε ότι «ο Δημοκρατικός Συναγερμός αλλά και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση μας θεωρούσαμε ότι το πολυασφαλιστικό είναι πιο κατάλληλο μοντέλο, δεν είναι μυστικό για κάποιους να το ανακαλύπτουν και να νομίζουν ότι ανακάλυψαν κάτι που δεν προϋπήρχε».

Είμαστε μια παράταξη που δεν έχει γινάτια, υπέδειξε και πρόσθεσε «όταν είδαμε ότι όλοι οι υπόλοιποι είχαν την άποψη του μονοασφαλιστικού, γιατί νιώθουμε την ευθύνη μας έναντι του συνόλου των ασθενών, για να μπορεί οποιοσδήποτε ασθενής, ανεξάρτητα της οικονομικής του δύναμης, να παίρνει την καλύτερη φροντίδα και να έχει την επιλογή, όχι μόνο των γιατρών των δημόσιων νοσηλευτηρίων, αλλά και την επιλογή των γιατρών των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, για να στείλουμε αυτό το ξεκάθαρο και απόλυτο μήνυμα, στηρίξαμε το μονοασφαλιστικό».

Είμαστε, συνέχισε, το κόμμα που στήριξε και στηρίζει όλα τα κρατικά – κυβερνητικά νομοσχέδια και τη δημιουργία του ΟΚΥπΥ, την ενίσχυση του ΟΑΥ, τους κανονισμούς για την εγγραφή των γιατρών, των νοσηλευτών «και κάνουμε ότι μπορούμε, μαζί με την Κυβέρνηση μας, για να εφαρμοστεί (το ΓεΣΥ) από την 1η Ιουνίου 2019 στην πρωτοβάθμια και από την 1η Ιουνίου 2020 στη δευτεροβάθμια».

«Αυτά τα κουτσομπολιά δεν μας αφορούν. Το διευκρινίσαμε και δεν χρειάζεται να απαντούμε σε κανέναν. Οι πράξεις μέσα από τη Βουλή και οι πολιτικές της Κυβέρνησης είναι η καλύτερη απάντηση», συμπλήρωσε.

Σε σχέση με τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε την ελπίδα να ευοδωθούν οι προσπάθειες και να συμφωνηθούν οι όροι εντολής, τονίζοντας την ίδια ώρα πως «δεν θέλουμε απλά να συμφωνηθούν οι όροι εντολής, επιθυμούμε και επιδιώκουμε τη συνολική λύση του Κυπριακού προβλήματος».

Κληθείς δε να σχολιάσει τελευταίες τοποθετήσεις του Τ/κ ηγέτη, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως δεν θα ανοίξει διάλογο με όσα λέει ο κ.Ακιντζί και πως δεν πρέπει κανένας μας να προκαταλάβει το αποτέλεσμα των προσπαθειών που γίνονται.

Απαντώντας εξάλλου στις χθεσινές αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ για «δασκαλίστικο» ύφος από πλευράς του Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ίδιος απάντησε ότι ο Άντρος Κυπριανού «μπορεί να λέει ότι θέλει» και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε η παράταξη που οδήγησε τον τόπο στη χρεοκοπία και μετά μας κάνουν τους μάγκες».

«Τους δοκίμασε η Κυπριακή κοινωνία και το μόνο που έχουν στο ενεργητικό τους είναι το γκρέμισμα της Κυπριακής οικονομίας», ανέφερε και συμπλήρωσε «κάποιοι έβαλαν πλάτες τα δικά τους συντρίμμια της οικονομίας, λιθαράκι λιθαράκι, με τις θυσίες του κυπριακού λαού, να αναστηλώσουμε από τα ερείπια την κυπριακή οικονομία, να σταθούμε στα πόδια μας, εν γνώση μας ότι δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «ο Άντρος Κυπριανού και το ΑΚΕΛ ονειρεύονται να ξαναφέρουν τις πολιτικές τους πίσω και αυτό είναι το δίλημμα και το απευθύνω στους πολίτες, αν θέλουν πολιτικές που βίωσαν στη διακυβέρνηση του 2008 – 2013, που για χάρη των εργαζομένων τους οδήγησαν στην ανεργία, για χάρη της ισότητας τους έκαναν ίσους στη φτώχεια».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Πάχνας , που ακολούθησε συμμετοχής του ΔΗΣΥ στην εκστρατεία “Let`s do it, Cyprus”, στο Πισσούρι, ο κ.Νεοφύτου είπε πως «η Πολιτεία, η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, ακόμα και σε αυτές τις απομακρυσμένες κοινότητες, προσπαθεί, μέχρι στο να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του ΓεΣΥ, να βελτιωθούν σημαντικά οι προσφερόμενες ιατρικές υπηρεσίες, σε αυτούς τους σκαπανείς της κυπριακής κοινωνίας, αυτούς που κρατούν τις ρίζες και τις παραδόσεις μας και που, παρά τις αντίξοες συνθήκες, με γινάτι και γαντζωμένοι στον τόπο που γεννήθηκαν, παράγουν και προσφέρουν στην κοινωνία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: