06/04/2019 17:10

Τα 5 χρόνια οδικής ασφάλειας γιορτάζει η τροχαία Λεμεσού

Με εκδήλωση, ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, η τροχαία Λεμεσού γιορτάζει σήμερα τα πέντε χρόνια βιωματικών εργαστηρίων για την οδική ασφάλεια, που στόχο έχουν να δημιουργήσουν οδική συνείδηση και να μειώσουν τις σοβαρές και θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις.

Η εκδήλωση, που ξεκίνησε στις 10:00 και θα ολοκληρωθεί στις 16:00 στο παλιό λιμάνι Λεμεσού, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος σε δηλώσεις του συνεχάρη την τροχαία Λεμεσού και τους Εθελοντές Οδικής Ασφάλειας Τροχαίας.

«Ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στηρίζουμε τέτοιες δράσεις, τις εντάσσουμε στα αναλυτικά μας προγράμματα και θα είμαστε πάντα δίπλα στον κάθε πολίτη για να τον προστατεύσουμε και για να μπορέσουμε, όλοι μαζί, να καλλιεργήσουμε οδική συνείδηση ώστε ν` αποφεύγονται μελλοντικά οι οποιεσδήποτε δυσάρεστες επιπτώσεις», συμπλήρωσε.

Συνοδευόμενος από τον Βοηθό Αρχηγό της Αστυνομίας, Ανδρέα Κουσιουμή και αξιωματικούς της ΑΔΕ Λεμεσού, ο κ. Χαμπιαούρης ενημερώθηκε γύρω από το έργο που επιτελείται και για τις διάφορες δράσεις που οργανώθηκαν στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος της τροχαίας Λεμεσού, Μιχάλης Μιχαήλ, ευχαρίστησε τους Εθελοντές Οδικής Ασφάλειας Τροχαίας Λεμεσού για τη συνεργασία τους και σημείωσε ότι, μέσα αυτά τα βιωματικά εργαστήρια, με διαλέξεις και διαφωτιστικές εκστρατείες, γίνεται προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για σκοπούς πρόληψης και καταστολής των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Σε παρατήρηση πως, δυστυχώς, φαίνεται πως οι Κύπριοι οδηγοί συνεχίζουν να παραβιάζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε πως «είναι γι αυτό το λόγο που δημιουργούνται αυτές οι εκδηλώσεις και το κριτήριο που έχουμε, ως αστυνομία, μαζί με τους εθελοντές μας, είναι να είμαστε όσο πιο κοντά στη νεολαία και στους ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε, για να πετύχουμε το στόχο μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic