05/04/2019 10:50

Το «La Case De Papel» για πρώτη φορά στην Κύπρο και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

Δημιουργοί της πασίγνωστης και πολύ δημοφιλούς σειράς “La Case De Papel” που καθήλωσε πέραν των 2 εκατομμυρίων τηλεθεατών παγκοσμίως έρχονται για πρώτη φορά στην Κύπρο!

Συγκεκριμένα, δυο από τους κύριους συντελεστές της σειράς – ο Javier Urosas, σχεδιαστής και σκηνοθέτης και η Fina Martinez, παραγωγός των τίτλων της σειράς – θα είναι οι κύριοι ομιλητές στο 5ο International Motion Festival (IMF) που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 μέχρι και τις 9 Μαΐου 2019 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στη Λεβέντειο Πινακοθήκη.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης: 4 εργαστήρια, 15 ομιλίες, προβολή 213 ταινιών από 56 χώρες με 40 υποψηφιότητες, και 2 εκθέσεις.

Το Φεστιβάλ είναι συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας των προηγούμενων 4 διοργανώσεων (2012,2013, 2015, 2017) και διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι το πρώτο στο είδος του τόσο στην Κύπρο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Το IMF έχει καθιερωθεί πλέον ως η πλατφόρμα για την προβολή καινοτόμων βίντεο κινούμενης εικόνας που συμπεριλαμβάνει κινούμενα γραφικά, δισδιάστατα και τρισδιάστατα κινούμενα σχεδία, video art και ταινίες μικρού μήκους. Λόγω της ανάδειξης καινοτόμων και πρωτοποριακών προσεγγίσεων στον τομέα της κινούμενης εικόνας και βίντεο, των πειραματικών τεχνικών και δημιουργικών προσεγγίσεων σε θέματα διαπροσωπικών σχέσεων, κοινωνικών, πολιτιστικών, οικονομικών και πολιτικών θεμάτων, και της σύγκλισης επιστήμης, φαντασίας και τέχνης, το Φεστιβάλ ξεχώρισε τρείς φορές από το European Festival Association κερδίζοντας τη διάκριση EFFE. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.motionfestivalcyprus.com

Tags: