04/04/2019 15:02

Με τη ζωή της έσωσε τον εξάχρονο γιο της

Με μια κίνηση αυτοθυσίας μητέρα έσωσε τον ανήλικο γιο της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από μερικά χρόνια στη Λεωφόρο Τσερίου στη Λευκωσία. Αυτό προκύπτει από τα γεγονότα μιας ακόμα ποινικής υπόθεσης θανατηφόρου δυστυχήματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε όταν η 38χρονη μητέρα διασταύρωνε τη λεωφόρο Τσερίου για να μεταβεί με τον γιο της, ηλικίας 6 ετών, σε παιδότοπο. Καθώς διασταύρωνε κτυπήθηκε από το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση και να καταλήξει λίγες ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του πρωτόδικου Δικαστηρίου, σε ελάχιστο χρόνο , το θύμα πρόλαβε να σπρώξει τον γιο της, ο οποίος έπεσε στη μέση του δρόμου και δεν κτυπήθηκε από το αυτοκίνητο, το οποίο όμως κτύπησε την ίδια. Μάλιστα όπως καταδεικνύουν τα ευρήματα ο οδηγός του οχήματος δεν ελάττωσε ταχύτητα πριν την επαφή του οχήματός του με το θύμα, ούτε έκανε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια για να αποφύγει τη σύγκρουση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός του οχήματος καταδικάστηκε σε φυλάκιση για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας ωστόσο άσκησε έφεση επιδιώκοντας ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης. Αρχικά προσέβαλε, ως έκδηλα υπερβολική, την ποινή των εννέα μηνών φυλάκισης, ωστόσο στην πορεία η έφεση κατά της ποινής αποσύρθηκε.

Πηγή: i-eidisi/philenews

Tags: