04/04/2019 15:43

Για προηγούμενες οικονομικά εξοντωτικές πληρωμές και πρόστιμα, κάνει λόγο η ΕΜΕΛ

Η εταιρεία ΕΜΕΛ ανακοινώνει την πληρωμή σήμερα από πλευράς της του 75% του μισθού των εργαζομένων, αλλά κάνει λόγο για ελλιπείς και οικονομικά εξοντωτικές πληρωμές και πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην εταιρεία στο παρελθόν.

«Χθες το απόγευμα το Υπουργείο Μεταφορών έμβασε ποσόν για τις υπηρεσίες συγκοινωνιών που εκτέλεσε η ΕΜΕΛ για το μήνα Μάρτιο. Η αμοιβή για τις εργασίες της ΕΜΕΛ τοΝ Μάρτιο έγινε σύμφωνα με την εισήγηση του Υπουργείου της περασμένης εβδομάδας και που όντως είναι πλησίον του ύψους του πραγματικού λειτουργικού κόστους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με την εταιρεία «η παρούσα αναθεώρηση της μηνιαίας αποζημίωσης που αναγνώρισε το Υπουργείο Μεταφορών, σε σχέση με ελλιπείς και οικονομικά εξοντωτικές πληρωμές και πρόστιμα του 2018 αλλά και προηγουμένως, είναι βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση που πιστώνεται στο Υπουργείο Μεταφορών».

Αυτή η θετική εξέλιξη, αναφέρεται, «δεν αντισταθμίζει και δεν ακυρώνει τις θνησιγενείς επιπτώσεις που είχαν οι προαναφερόμενες ελλιπείς πληρωμές και πρόστιμα. Κάτι το οποίο ευελπιστούμε ότι αντιλαμβάνεται το Υπουργείο, μετά και τις λεπτομερείς αναλύσεις και αποδεικτικά στοιχεία που συζητήσαμε και θέσαμε ενώπιον του».

Η εταιρεία «θα συνεχίζει να πραγματεύεται αυτή τη δύσκολη και ιδιαίτερα δυσάρεστη κατάσταση με κρυστάλλινες και τεκμηριωμένες θέσεις με ψυχραιμία, με ύφος πολιτισμένο και συνεργάσιμο, προσπαθώντας να καταδείξει ότι χωρίς μια βιώσιμη διευθέτηση, ακόμα και αν αντιμετωπιστεί η τρέχουσα, η κρίση θα επαναλαμβάνεται ανελλιπώς κάθε μήνα με επόμενη ημερομηνία τη Μεγάλη Τετάρτη 24/4/2019».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η ΕΜΕΛ εξαντλώντας κάθε οικονομικό πόρο που έχει σήμερα για να αντιμετωπίσει το σύνολο των υποχρεώσεών της θα καταβάλει άμεσα το 75% της καθαρής μισθοδοσίας του προσωπικού που αντιστοιχεί με το 85% του συνολικού κόστους εργοδότη της μισθοδοσίας». Εκφράζεται επίσης η ευχή «να είμαστε σε θέση να συμπληρώσουμε το εναπομείναν ποσό το συντομότερο».
Πηγή: i-eidisi/ΚΥΠΕ

Tags: