01/04/2019 11:30

Με λαμπρότητα άρχισαν στη Λάρνακα οι εορτασμοί για την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955 – 59

Με λαμπρότητα άρχισαν σήμερα στη Λάρνακα οι εορτασμοί για την επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα της 1ης Απριλίου 1955 – 59.

Στις επτά το πρωί πραγματοποιήθηκε έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Αγάλματος Ελευθερίας από τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και τον Έπαρχο Λάρνακας Οδυσσέα Κ. Χατζηστεφάνου, στην παρουσία των Αρχών της πόλης, Αντιπροσώπων Σχολείων, Σώματος Προσκόπων Κύπρου, Σώματος Κυπρίων Οδηγών, Τάγματος Οδοιπόρων Αγάπης Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου, Σωματείων και Οργανώσεων με τα λάβαρα και τις σημαίες τους.

Στις δέκα το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου στην παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Διευθύνων Κ.Ι.Ε. Λιβαδιών, Αντρέας Σοφοκλή και θα ακολουθήσουν στις 11 το πρωί τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Ελευθερίας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί παρέλαση από το Σώμα Προσκόπων Κύπρου, το Σώμα Κυπρίων Οδηγών και το Τάγμα Οδοιπόρων Αγάπης Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου, στη Λεωφόρο Αθηνών στη παραλία των Φοινικούδων.

Στην Αραδίππου η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί γύρω στις 09.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Σταύρος Μιχαήλ, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Στις δέκα θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παρέλαση με τη συμμετοχή των εκπαιδευτηρίων του Δήμου, Σωματείων και Οργανώσεων, ενώ θα τελεστεί τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.

Στην Αθηένου η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στις δέκα το πρωί στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσας και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Δέσποινα Ζαννεττίδου-Πουγεράση, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αθηένου, Κ.Α.

Αμέσως μετά θα τελεστεί στο κοιμητήριο Αθηένου επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των ηρώων και κατάθεση στεφάνων.

Στα Πάνω Λεύκαρα η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στις δέκα το πρωί στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Άννα Βασιλείου, Φιλόλογος του Περιφερειακού Γυμνασίου και Λυκείου Λευκάρων.

ΚΥΠΕ

Cheap Website Traffic