27/03/2019 21:32

Κανένα κίνδυνο δεν βλέπει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σε μια πιθανή συγχώνευση DB και Commerzbank

Η εφημερίδα FAZ φιλοξενεί συνέντευξη του ομοσπονδιακού Υπουργού Οικονομικών, Όλφα Σολτς, στην οποία επισημαίνει πως δεν βλέπει κανένα κίνδυνο σε μια πιθανή συγχώνευση των δύο μεγάλων γερμανικών τραπεζών, της Deutsche Bank και της Commerzbank.

Ειδικότερα ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ υπεραμύνεται της ανάσχεσης του δημοσίου χρέους έναντι όσων επικρίνουν αυτήν την προσέγγιση, λέγοντας ότι «τα σταθερά δημοσιονομικά αποτελούν την καλύτερη προετοιμασία, προκειμένου να είμαστε σε θέση να αντεπεξέλθουμε πάση δυνάμει σε μία κρίση. Τώρα ζούμε σε μία χρονική περίοδο, εντός της οποίας μπορούμε να κρατήσουμε τα χρήματα».

Στο ερώτημα σχετικά με το εάν η ανάσχεση του δημοσίου χρέους προσφέρει επαρκή περιθώρια, ο κ. Σολτς απαντά «ναι», ενώ το δημοσίευμα αναφέρει ότι για σήμερα Τετάρτη, το Υπουργείο Οικονομικών έχει προσκαλέσει ειδικούς επιστήμονες προκειμένου να συζητηθεί μαζί τους και κεκλεισμένων των θυρών το ζήτημα της ανάσχεσης του δημοσίου χρέους.

Ο Όλαφ Σολτς αντικρούει τους φόβους που μπορεί να προκύψουν από μία πιθανή συγχώνευση των δύο μεγάλων, γερμανικών τραπεζών, της Deutsche Bank και της Commerzbank και κυρίως το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένας χρηματοπιστωτικός γίγαντας στη Γερμανία, χωρίς όμως οι κίνδυνοι για τους φορολογούμενους να καταστούν περισσότερο ελέγξιμοι.

Σύμφωνα με τον κ. Σολτς «o ευρωπαϊκός μηχανισμός εξυγίανσης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων είναι αρκετά μεγάλος για να συνοδεύσει πολύ μεγαλύτερες τράπεζες από ό, τι αυτές οι δύο, για τις οποίες γίνεται τώρα η συζήτηση στη Γερμανία».

Τέλος, απαντώντας στην ασκούμενη κριτική σχετικά με το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός για τις αμυντικές δαπάνες θα μπορούσε να μειωθεί, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών αντιτείνει ότι «με τον προϋπολογισμό για το 2021 θα ασχοληθούμε το 2020», ενώ τονίζει ότι γενικώς ισχύει πως «όλοι οι υπουργοί θα πρέπει τώρα να εξετάσουν με όρους κριτικής τους προϋπολογισμούς των υπουργείων τους, προκειμένου να δουν πώς μπορούν να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα με τα διαθέσιμα χρήματα».

ΚΥΠΕ

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic