14/03/2019 15:41

Συνάντηση Δημάρχου Πάφου με τον πρέσβη της Γεωργίας

Την περαιτέρω διεύρυνση των σχέσεων της Πάφου και της Γεωργίας, συζήτησαν σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Κύπρο Revaz Lominadze.

Στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, ο κ. Lominadze, ο οποίος συνοδεύονταν από τον Επίσκοπο Γεωργίας στην Κύπρο Πατέρα Ζαχαρία, ενημέρωσε τον κ. Φαίδωνος για την επικείμενη ανέγερση Γεωργιανού Μοναστηριού στην περιοχή της κοινότητας Αγίας Μαρίνας, σε τεμάχιο γης που δώρισε για τον σκοπό αυτόν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και ζήτησε την συνδρομή της Τοπικής Αρχής για τη συντομότερη δυνατή προώθηση των απαιτούμενων διαδικασιών.

Συζήτησαν επίσης το θέμα της εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ της Πάφου και της Γεωργιανής πόλης Μπατούμι, με την οποία η Πάφος έχει συνυπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας, ενώ ο κ. Lominadze επέδωσε επίσημη πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών της Γεωργίας προς τον Δήμαρχο Πάφου για να παραστεί στην 16η Διεθνή Διάσκεψη του Μπατούμι, που φέτος θα είναι αφιερωμένη στη διεθνή πρωτοβουλία «Ανατολική Συνεργασία» και θα πραγματοποιηθεί 11-12 Ιουλίου, παρουσία Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων των χωρών μελών της Ε.Ε. και των 6 συνεργαζομένων με αυτήν ανατολικών χωρών.

Ο Δήμαρχος Πάφου και ο Πρέσβης της Γεωργίας συζήτησαν ακόμη θέματα τουριστικής συνεργασίας και ιδιαίτερα τη δυνατότητα ανταλλαγής σπουδαστών της ξενοδοχειακής βιομηχανίας για αποκόμιση εμπειριών, καθώς και θέματα συνεργασιών και ανταλλαγών στον τομέα του πολιτισμού.

ΚΥΠΕ

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic