13/03/2019 17:38

Αποσύρεται παρτίδα προϊόντος της Φρου Φρου

Αποσύρεται από την κυπριακή αγορά παρτίδα δημητριακών που περιέχει αλλεργιογόνο ουσία που δεν αναφέρεται στη σήμανση του προϊόντος.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής των επίσημων ελέγχων στην αγορά, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν προβεί σε δειγματοληψία του πιο κάτω προϊόντος, το οποίο μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, έχει διαπιστωθεί ότι περιέχει πρωτεΐνες γάλακτος, χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος (κατάλογο των συστατικών) κατά παράβαση των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας για τη σήμανση των τροφίμων.

Οι πρωτεΐνες γάλακτος συγκαταλέγονται στις αλλεργιογόνες ουσίες και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας σε άτομα που είναι αλλεργικοί σε αυτές.

Είδος: Τραγανιστές νιφάδες από σιτάρι ολικής άλεσης
            WholewheatCrispyFlakes (0% πρόσθετη ζάχαρη, 0% πρόσθετα λιπαρά)
Εμπορική επωνυμία: Special ZerO% Golden Choice
Hμερομηνία Παραγωγής: 29/1/2019
Χρονική ένδειξη: ΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 29/1/2020
Χώρα Προέλευσης: ΚΥΠΡΟΣ
Καθαρό Βάρος: 375 g
Παρασκευαστής: Alkis H. Hadjikyriacos (Frou-Frou Biscuits) Public Ltd

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που παρασκευάζει, συσκευάζει και διακινεί το εν λόγω προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρσή του από την αγορά.

Επειδή, όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα της εν λόγω παρτίδας να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών που παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση στην κατανάλωση πρωτεϊνών γάλακτος, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν την κατανάλωσή του και να το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το έχουν αγοράσει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic