13/03/2019 16:48

Απαγόρευση πτήσεων των Boeing 737 Max και στον ελληνικό εναέριο χώρο

Η απαγόρευση όλων των πτήσεων των αεροσκαφών Boeing 737 Μax 8 και 9 εφαρμόστηκε και στα ελληνικά αεροδρόμια, κατόπιν της απόφασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) να αναστείλει όλες τις πτήσεις των συγκεκριμένων μοντέλων στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, μετά από τη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Κωνσταντίνου Λιντζεράκου, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το απόγευμα της Τρίτης 12 Μαρτίου, δόθηκε εντολή σε όλα τα αεροδρόμια για απαγόρευση των πτήσεων των συγκεκριμένων αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Η αντίστοιχη εντολή του EASA, τέθηκε σε ισχύ από το βράδυ της Τρίτης 12 Μαρτίου, αναστέλλοντας όλες τις πτήσεις των αεροσκαφών Boeing Model 737-8 MAX και 737-9 MAX στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την εντολή του EASA, στην απαγόρευση πτήσεων περιλαμβάνεται η αναστολή όλων των εμπορικών πτήσεων που εκτελούνται από φορείς τρίτων χωρών από, προς ή πάνω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic