01/03/2019 10:34

Σε εξέλιξη η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου

Ξεκίνησε γύρω στις 9.15 η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα ενημερώσει τα μέλη του για τα όσα συζήτησε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, κατά την άτυπη συνάντησή τους την περασμένη Τρίτη, σε σχέση με τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, καθώς και για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Στη συνεδρία συμμετέχουν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο Πρόεδρος των Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης και ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου.

Συμμετέχουν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου, ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου και ο Υφυπουργός παρά των Προέδρω Βασίλης Πάλμας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε χθες στο ΚΥΠΕ πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τα μέλη του Εθνικού για την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον κ. Ακιντζί και τα όσα συζήτησαν, “σε σχέση και με τις προσπάθειες που γίνονται για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και με δεδομένη τη θέση της δικής μας πλευράς για να αρχίσουν διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό”.

Ερωτηθείς αν κατά τη συνεδρία θα συζητηθούν και τα ενεργειακά, ο κ. Προδρόμου είπε πως ο Πρόεδρος συγκάλεσε το Εθνικό για να ενημερώσει για τη συνάντησή του με τον κ. Ακιντζί, δεν αποκλείεται, ωστόσο, με δεδομένες και τις χθεσινές σημαντικές ανακοινώσεις να συζητηθεί και αυτό το θέμα. Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι χθες ο Υπουργός Ενέργειας μαζί με τον Αντιπρόεδρο της ExxonMobil ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης του ερευνητικού προγράμματος της αδειούχου κοινοπραξίας στο Τεμάχιο 10 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, πριν τη δημόσια ανακοίνωση που έγινε.

Κατά τη συνάντησή τους, την περασμένη Τρίτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί συζήτησαν για τους όρους αναφοράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και τις ιδέες του Προέδρου της Δημοκρατίας όσον αφορά την αποκέντρωση εξουσιών, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήγειρε και θέματα που αφορούν τις προκλήσεις σε Στροβίλια και Δένεια, καθώς και τις παραβιάσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας από πλευράς Τουρκίας.

Οι δυο ηγέτες συζήτησαν επίσης για το έργο των Τεχνικών Επιτροπών και για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, λαμβάνοντας αποφάσεις για τα ΜΟΕ που αφορούν την κινητή τηλεφωνία, το ηλεκτρικό ρεύμα και την αποναρκοθέτηση.

Tags:
Cheap Website Traffic