27/02/2019 20:58

“Εκτός συζήτησης λύση χωρίς πολιτική ισότητα Τ/κ”

Εκτός συζήτησης είναι για την τουρκοκυπριακή κοινότητα η αποδοχή μιας λύσης του Κυπριακού, που δεν θα διασφαλίζει την πολιτική ισότητα του τ/κ «λαού», δήλωσε, σύμφωνα με τον παράνομο Μπαϊράκ, ο «υπουργός οικονομικών» και ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς.

Όπως μεταδίδεται, μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη για την ποιότητα ζωής στα κατεχόμενα, ο κ. Ντενκτάς αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, λέγοντας ότι «μία από τις παραμέτρους των ΗΕ, είναι η πολιτική ισότητα των Τ/K. Ενόσω δεν αλλάζουν αυτές οι παράμετροι, δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση ή συμφωνία που δεν θα εγγυάται την πολιτική ισότητα των Τ/κ».

Ανέφερε, επίσης, ότι ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα του υποστηρίζει μια ομοσπονδιακή λύση και πρόσθεσε ότι «αυτό που έχει σημασία για μας είναι η κυριαρχία του τ/κ ΄΄λαού΄΄, η ελευθερία του και η δημοκρατία, όπως επίσης το να καταστεί μέρος της διεθνούς κοινότητας».

Πρόσθεσε ότι το ΔΚ δεν θα αντιτεθεί σε μια ομοσπονδιακή διευθέτηση που θα διασφάλιζε την πολιτική ισότητα και ελευθερία των Τ/κ, που απορρέει από την κυριαρχία και των δύο «λαών».

Δήλωσε, τέλος, ότι το ΔΚ δεν έχει πρόβλημα με την ιδέα μιας αποκεντρωμένης ομοσπονδίας και ότι το θέμα θα μπορούσε να συζητηθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη «αν είναι ειλικρινής».

ΚΥΠΕ

Tags: