27/02/2019 19:05

Εκδήλωση για τη σύγχρονη παιδική και νεανική λογοτεχνία στο Σπίτι της Κύπρου

Εκδήλωση για τη σύγχρονη παιδική και νεανική λογοτεχνία της Κύπρου πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στο Σπίτι της Κύπρου, στην Αθήνα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 45 χρόνων του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ). Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Σπίτι της Κύπρου, τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ) και τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΚEΠΒ), με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στους κοινούς στόχους, τα κοινά οράματα και τις κοινές επιδιώξεις του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η Αίγλη Τούμπα, μέλος IBBY CY – Κ.Σ.Π.Ν.Β. και η Βασιλική Νίκα, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της IBBY – Κ.Ε.Π.Β., οι οποίες μίλησαν για την αγαστή συνεργασία των δύο συνδέσμων, που για περισσότερο από 45 χρόνια υπηρετούν το παιδί, τη φιλαναγνωσία, καθώς και οτιδήποτε σχετίζεται με τη λογοτεχνική δημιουργία για παιδιά και νέους σε τοπικό και οικουμενικό επίπεδο.

Οι βραβευμένοι Kύπριοι συγγραφείς παιδικού και νεανικού βιβλίου, Φυτούλα Βακανά, Αντώνης Σέργης και Μαρία Πιερή-Στασίνου, παρουσίασαν το έργο τους, μίλησαν για το ταξίδι και την περιπέτεια της συγγραφής, την αγάπη για τα παιδιά και τις πηγές έμπνευσής τους. Στη συνέχεια, συνομίλησαν με το κοινό, απαντώντας σε ερωτήματα για τα βιβλία και τους ήρωες τους.

Cheap Website Traffic