08/02/2019 10:54

Άρχισε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.25 η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του σώματος για τις διαβουλεύσεις που είχε πρόσφατα στη Λευκωσία με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.

Παράλληλα, το Εθνικό Συμβούλιο θα απασχολήσουν οι συνομιλίες του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, μετά και από τη συνάντηση που είχε την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου, με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Άκσαραϊ, το προεδρικό παλάτι στην Άγκυρα.

Όπως έγραψε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, στο twitter, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε το βράδυ της Πέμπτης τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα και ενημερώθηκε για την επίσκεψη του στην Τουρκία. «Με στενή συνεργασία συνεχίζουμε τις προσπάθειες για τη λύση που θα φέρει ειρήνη και ασφάλεια στην Κύπρο», πρόσθεσε.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο Πρόεδρος των Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης και ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου.

Παρόντες είναι επίσης ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου.

Tags: