07/02/2019 12:14

Πολύτιμα τα εμπορικά σήματα για τις επιχειρήσεις, εκσυγχρονίζεται η νομοθεσία, λέει η Κυβέρνηση

Στην σημασία των εμπορικών σημάτων για τις επιχειρήσεις αναφέρθηκε η Αναπληρωτής Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, σημειώνοντας ότι γι αυτό και γίνονται όλες οι ενέργειες που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό της σχετικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, σε χαιρετισμό της στην ημερίδα για τον νέο νόμο για τα εμπορικά σήματα που ενσωματώνει και την σχετική ευρωπαϊκή οδηγία η κ. Βασιλείου ανέφερε ότι «η πολιτική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της κυβερνητικής μας πολιτικής».

Ως Κυβέρνηση, σημείωσε, «γνωρίζουμε πολύ καλά την βαρύτητα που έχουν στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας μας καθώς  η ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων θεωρείται πλέον ένας από τους κύριους μοχλούς δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και επιτάχυνσης της οικονομικής δραστηριότητας».

Παράλληλα, είπε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος «η ανάπτυξη νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας βασισμένης στη γνώση, την τεχνολογική αναβάθμιση και την καινοτομία ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του συνόλου των επιχειρήσεων της χώρας μας».

Οι νέες επιχειρήσεις, ανέφερε, «οφείλουν να είναι καινοτόμες και αποτελεσματικές ώστε να διασφαλίσουν την επιτυχή είσοδό τους στις αγορές ενώ παράλληλα καλούνται να εκσυγχρονιστούν και να γίνουν αποδοτικότερες καθώς ο ανταγωνισμός είναι πολλές φορές αμείλικτος».

Η Κυβέρνηση, διαβεβαίωσε, «θέλει να έρχεται αρωγός σε αυτή την προσπάθεια παρέχοντας την αναγκαία στήριξη και κίνητρα στις κυπριακές επιχειρήσεις για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, που θα  μπορούν όχι μόνο να διεισδύουν σε ξένες αγορές αλλά και να είναι ανταγωνιστικά».

«Με τη συνεργασία του εμποροβιομηχανικού κόσμου εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, με κύριους άξονες την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα καθώς και την δυναμική καθιέρωση της Κύπρου στον ενεργειακό χάρτη», είπε η κ. Βασιλείου.

Σύμφωνα με την ίδια «η πολύ καλή δουλειά που γίνεται για εκσυγχρονισμό του κλάδου πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη, θα συνεχιστεί μέσω της αναδιάρθρωσης του νομικού πλαισίου, της βελτιστοποίησης των διαδικασιών και της χρήσης της τεχνολογίας».

«Τα πνευματικά δικαιώματα και πιο ειδικά τα εμπορικά σήματα αποτελούν πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία για τις επιχειρήσεις τα οποία τους επιτρέπουν να διακρίνουν και να προστατεύουν τα προϊόντα τους σε ένα ανταγωνιστικό και ταχέως εξελισσόμενο περιβάλλον», είπε.  Για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε, «γίνονται και όλες οι ενέργειες που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας περί εμπορικών σημάτων».

Η απλούστευση και ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας είναι απαραίτητες, ανέφερε η κ. Βασιλείου, «ούτως ώστε να παρέχεται στους χρήστες  ένα ταχύτερο και υψηλότερης ποιότητας σύστημα καταχώρισης των εμπορικών σημάτων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: