01/02/2019 14:05

Στην εντατική λειτουργός του ΡΙΚ λόγω ηλεκτροπληξίας

Λειτουργός του ΡΙΚ ο οποίος προσπάθησε χθες εν ώρα εργασίας να χρησιμοποιήσει μπρίζα των πεπαλαιωμένων κτηριακών εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, που βρίσκεται στο γραφείο – χώρο εργασίας του, προκειμένου να θέσει σε λειτουργία κλιματιστικό, υπέστη ηλεκτροπληξία. Με υποδείξεις του λειτουργού ασφάλειας και υγείας του Ιδρύματος, μεταφέρθηκε στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου κρατήθηκε για παρακολούθηση στο εκεί τμήμα εντατικής παρακολούθησης.

Για το επεισόδιο ενημερώθηκε άμεσα το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο και αναμένεται να στείλει σήμερα αρμόδιο λειτουργό του για σχετική διερεύνηση του περιστατικού.

Σχολιάζοντας το επεισόδιο ο Γιώργος Κυριάκου, πρόεδρος του Συνδέσμου Αδειούχων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Κύπρου ΣΕΗΚ δήλωσε χθες στον «Φ» ότι μέσα στα πλαίσια της σχετικής διερεύνησης του περιστατικού, επιβάλλεται να ελεγχθεί εάν ο ηλεκτρολόγος που τοποθέτησε το συγκεκριμένο σημείο τροφοδοσίας του κλιματιστικού είναι αδειούχος και εάν η συγκεκριμένη μπρίζα πέρασε από έλεγχο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου σαν πρώτη εγκατάσταση ή προέκταση υφιστάμενης. Επιπλέον, πρέπει να ελεγχθεί εάν η συγκεκριμένη μπρίζα διαθέτει ασφάλεια, η οποία διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση απώλειας.

Σε επικοινωνία που είχαμε εξάλλου με τον πρόεδρο της ΕΥΡΙΚ Σάββα Αριστοδήμου, μας αναφέρθηκε ότι η συντεχνία χαρακτηρίζει το περιστατικό αρκετά σοβαρό, διότι σύμφωνα και με την πληροφόρηση που είχε από τον ιατρό που εξέτασε τον λειτουργό του ΡΙΚ μετά την ηλεκτροπληξία, αυτό που τον έσωσε από βέβαιο θάνατο είναι το γεγονός ότι το δάπεδο σε εκείνο το σημείο είναι ξύλινο. Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΕΥΡΙΚ υπενθύμισε ότι πρόσφατα στο συγκεκριμένο γραφείο κατέπεσε μεταλλικό παράθυρο με το πλαίσιό του λίγο μετά την αναχώρηση λειτουργού που εργαζόταν εκεί. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το γραφείο στο οποίο συνέβησαν τα δύο περιστατικά, είναι ανακαινισμένο.

Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές τις μέρες επανήλθε στο προσκήνιο η ανέγερση νέων κτηριακών εγκαταστάσεων για τη στέγαση του Ιδρύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εσωτερικών αντιμετωπίζει θετικά το σχετικό αίτημα που επανέφερε η διεύθυνση και η διοίκηση του Ιδρύματος.

Στόχος της όλης προσπάθειας είναι να ανεγερθεί το νέο κτήριο δίπλα στο υφιστάμενο, αφού εκεί έχει στην ιδιοκτησία του μεγάλη έκταση γης το Ίδρυμα. Σύμφωνα με το πλάνο ανέγερσης που προωθείται, μέρος των εκεί οικοπέδων του θα δοθούν, είτε στο κράτος είτε στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να εξευρεθούν τα χρήματα για ανέγερση του νέου κτηρίου.

Πηγή: philenews.gr

Tags: