31/01/2019 18:45

«Μικρά Ασία» -Αυτό είναι το εστιατόριο της διαγωνιζόμενης του Masterchef και έχει το πιο νόστιμο κεμπάπ της πόλης [εικόνες]

Aν θαυμάσαμε το θάρρος μιας διαγωνιζόμενης στο χθεσινό Master chef, αυτή ήταν η Εύα.

Αν και οι κριτές την πέρασαν από 40 κύματα, το ατζέμ πιλάφ της νεαρής στάθηκε στο ύψος του και την πέρασε στην επόμενη φάση του παιχνιδιού.

Η Εύα, είναι κουρδικής καταγωγής και δουλεύει στην οικογενειακή επιχείρηση, ένα μικρό κεμπαπτζίδικο, που τυγχάνει να έχει το καλύτερο κεμπάπ της Αθήνας.

Ένα εστιατόρια με συγκλονιστική κουζίνα Ανατολής στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι καλοφαγάδες κάνουν ουρά.

Οι αυθεντικές συνταγές με κεμπάπ έρχονται από τα βάθη της Ανατολής και κουβαλάνε την ιστορία μιας οικογένειας πολιτικών προσφύγων.

Ο Σινάν, πατέρας της Εύας και τελειόφοιτος Ιατρικής, ήταν ο πρώτος που ήρθε στην Ελλάδα. Λίγο αργότερα, τον ακολούθησε η Πολίτισσα σύζυγός του Τσιτσέκ.

Τα πιάτα, ένα κι ένα, με κυρίαρχο το αδιαμφισβήτητης νοστιμιάς Μπεϊντί κεμπάπ. Με μοσχαρίσιο κρέας που λιώνει στο στόμα σερβίρεται με γιαούρτι, καστανό ρύζι, μια μεγάλη πράσινη πιπεριά, μια ψητή ντομάτα, μπαχαρικά, κρεμμύδι. Σκεπασμένο με μαϊντανό και σουμάκ, υποδέχεται μπροστά σου το καυτό βούτυρο που απογειώνει τη γεύση του.

Από το μενού να επιλέξετε επίσης, το ταμπουλέ της Τσιτσέκ, το γιαουρτλού ντονέρ, το χούμους και για επιδόρπιο φυσικά το κιουνεφέ.

Οι τιμές Value for money για κάθε πιάτο που θα γευτείτε.

Θα βρείτε το «Μικρά Ασία» στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας, στην οδό Μοσχονησίων και Θήρας γωνία, στην πλατεία Αμερικής.

Πρόσφατα η οικογένεια άνοιξε και το δεύτερο μαγαζί της με το ίδιο μενού, στην Πλατεία Μεσολογγίου 2-4 στο Παγκράτι.

[ot-video]

[/ot-video]

Πηγή: bovary.gr

Tags: