31/01/2019

Αντεξέταση μάρτυρα της υπόθεσης πινακίδων Δήμου Πάφου – Δεν τηρείτο αρχείο

Άρχισε σήμερα η αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας Χριστάκη Κυπριανού από τον συνήγορο υπεράσπισης Σάββα Ματσα, του πρώτου κατηγορούμενου, του διευθυντή της εταιρείας ΕΤΝΑ Χρήστου Ιωάννου, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης των πινακίδων του Δήμου Πάφου, ενώπιον του μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο.

Ο κ. Κυπριανού κατά την επίδικη περίοδο ήταν Επιστάτης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάφου και μετακινήθηκε τα δυο τελευταία χρόνια στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου.
Ο κ. Ματσας δεν ολοκλήρωσε την αντεξέτασή του και θα συνεχίσει στις 20 Φεβρουαρίου.

Στη διάρκεια της πολύωρης διαδικασίας υπήρξαν στιγμές έντασης και η Πρόεδρος του τριμελούς δικαστηρίου κάλεσε κατ’ επαναληψη τόσο τον συνήγορο υπεράσπισης όσο και τον εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής να χαμηλώσουν τους τόνους προκειμένου η διαδικασία να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Επί της ουσίας ο μάρτυρας κατηγορίας επέμεινε στη βασική του θέση ότι πινακίδες που τοποθετήθηκαν ήταν μικρότερων διαστάσεων από αυτές που χρεώνονταν στα τιμολόγια από επιτόπιους ελέγχους που διενεργήθηκαν καθώς επίσης και άλλου υλικού από αυτό που προβλεπόταν. Ότι δηλαδή ήταν κατασκευασμένες από λαμαρίνα αντί από αλουμίνιο.

Ο κ. Ματσας υπέβαλε πολλές φορές στον μάρτυρα ότι είναι προκατειλημμένος και ότι η μαρτυρία του είναι κατασκευασμένη. Μέσα από πολλές ερωτήσεις που υπέβαλε, επιχείρησε να πείσει το δικαστήριο ότι ο μάρτυρας δίνει αντιφατικές απαντήσεις ως προς τον αριθμό των πινακίδων που αντικαταστάθηκαν ενώ αποκορύφωμα της αντεξέτασης του υπήρξε η ερώτηση για το αν τηρείτο αρχείο, με τον μάρτυρα να απαντά αρνητικά.

Ο Χριστάκης Κυπριανού επέμεινε σταθερά στην ίδια γραμμή που είχε και στην αρχική του κατάθεση στην αστυνομία καθώς και στα ευρήματα του, όταν του ανατέθηκε να ελέγξει κατά πόσο είχαν αντικατασταθεί πινακίδες για τις οποίες γινόταν αναφορά ότι αντικαταστάθηκαν.
Ιδιαίτερα, είπε, οι πινακίδες στην παραλιακή περιοχή που αναφέρονταν στην απαγόρευση για τους σκύλους στις παραλίες δεν είχαν αντικατασταθεί, παρά την περί του αντιθέτου αναφορά και απαίτηση από πλευράς των εταιρειών για να πληρωθούν.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι , διευθυντές των εταιρειών πινακίδων ΕΤΝΑ και ΑΛΜΑ , Χρίστος Ιωάννου και Σωτήρης Αντωνιάδης και ο δημοτικός υπάλληλος Ανδρέας Νικολάου είναι της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευση, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, πλαστογραφία, απόσπαση χρημάτων με ψευδής παραστάσεις, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψης. Βάσει του κατηγορητηρίου, μεταξύ άγνωστης ημερομηνίας και Οκτωβρίου 2007 στην Πάφο οι κατηγορούμενοι συνωμότησαν μεταξύ τους όπως με δόλιο μέσο καταδολιεύσουν το κοινό, δηλαδή οικειοποιηθούν διάφορα υλικά κατασκευής πινακίδων και σηματοδότησης συνολικής αξίας 44 χιλιάδων Ευρώ σε βάρος της περιουσίας του Δήμου Πάφου. Όλοι οι κατηγορούμενοι απάντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share this:
Tags: