29/01/2019 13:59

Αναβλήθηκε για Μάιο η υπόθεση εναντίον δύο γιατρών σχετικά με την υπόθεση θανάτου 10χρονου μαθητή

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας που θα συνεδριάσει στις 10 Μαΐου 2019, θα παρουσιαστούν οι δύο γιατροί που εργάζονταν στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ηλικίας 37 και 65 χρόνων, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για την πρόκληση θανάτου 10χρονου μαθητή από το Αλεθρικό, τον περασμένο Μάιο.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει η διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης, ωστόσο η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Αντιγόνη Μιχαήλ ζήτησε αναβολή, επειδή όπως εξήγησε, δεν είναι έτοιμα τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων που χρειάζονται για να ετοιμαστεί η ιατροδικαστική έκθεση.

Ανέφερε ακόμα ότι η ιατροδικαστική έκθεση, είναι από τις σημαντικότερες μαρτυρίες για να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης. Πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων αναμένεται να ετοιμαστούν εντός 1 – 2 μηνών από σήμερα.

Οι δικηγόροι των δύο κατηγορουμένων δεν έφεραν ένσταση στην αναβολή και έτσι η Πρόεδρος του Δικαστηρίου όρισε την 10η Μαΐου 2019 ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Μέχρι τότε οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους που ίσχυαν μέχρι σήμερα, δηλαδή  να υπογράψουν προσωπική εγγύηση ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, να παραδώσουν όλα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τα ονόματα τους να τοποθετηθούν στον κατάλογο των ατόμων των οποίων απαγορεύεται η έξοδος από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο οι δύο ύποπτοι είχαν απαντήσει αρνητικά στις δύο κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Η πρώτη κατηγορία αφορά τη πρόκληση θανάτου λόγω απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, σύμφωνα με την οποία οι δύο κατηγορούμενοι στις 11 Μαΐου 2018, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς που δεν ανάγεται σε υπαίτιο αμέλεια χωρίς πρόθεση, επέφεραν το θάνατο στον 10χρονο μαθητή, τέως από το Αλεθρικό, δηλαδή κατά την εξέταση του δεν εντόπισαν στην ακτινογραφία το κάταγμα κρανίου, παρέλειψαν να ζητήσουν γνωμάτευση από ακτινολόγο και ενώ έπρεπε να τον θέσουν υπό παρακολούθηση, του έδωσαν εξιτήριο με αποτέλεσμα την πρόκληση του θανάτου του.

Η δεύτερη κατηγορία που αφορά απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις, αναφέρει πως οι δύο κατηγορούμενοι στις 11 Μαΐου 2018, ενώ ήταν γιατροί του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με τέτοιο αλόγιστο τρόπο, βεβιασμένο ή αμελή, έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του 10χρονου, του οποίου ανέλαβαν την ιατρική θεραπεία.

Tags:
Cheap Website Traffic